banner388

Samsun Kuş Rekorunda 3'üncü oldu

Samsun, dünyada her yıl düzenlenen kuş türü programında 107 tür ile 3'üncü oldu.

Samsun Kuş Rekorunda 3'üncü oldu

Samsun, dünyada her yıl düzenlenen kuş türü programında 107 tür ile 3'üncü oldu.

17 Mayıs 2017 Çarşamba 10:00
Samsun Kuş Rekorunda 3'üncü oldu

Samsun haber - Her yıl 13 Mayıs'ta düzenlenen Küresel Büyük Gün'de (Global Big Day) en çokkuş türü bulunan yerler seçildi. Buna göre 110 kuş türüyle rekoru Kars alırken, 109 kuş türüyle Kayseri ikinci, 107 kuş türüyle Samsun üçüncü oldu. Sırasıyla 106 tür barındıran Bursa dördüncü, 78 tür ile Ankara beşinciliği kaptı. 


KuzeyDoğa Derneği Başkanı, Utah Üniversitesi ve Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi "KuzeyDoğa Derneği ekibi olarak 2003 yılından bu yana Kars il sınırları içinde 300'den fazla kuş türü kaydettik. Denizi bile olmayan bir ilimizde Türkiye kuş türlerinin yaklaşık üçte ikisinin kaydedilmesi, Kars'ın doğasının kuşlar için ne kadar önemli olduğunu ve çok iyi korunması gerektiğini göstermektedir"

19 Mayıs, Bafra ve Alaçam sınırlarında yer alan Samsun Kızılırmek Deltası Kuş Cenneti ise dünyada ender alanlarda birisi konumunda. Deltada bugüne kadar 322 kuş türüne rastlandı. Kış döneminde 80.000-100.000 adet su kuşunun konakladığı tespit edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.