banner388

Samsun karla mücadeleye hazır

Samsun’da karla mücadele kapsamında 217 iş makinesi ile 320 personel hazır bekliyor.

Samsun karla mücadeleye hazır

Samsun’da karla mücadele kapsamında 217 iş makinesi ile 320 personel hazır bekliyor.

10 Ocak 2018 Çarşamba 14:04
Samsun karla mücadeleye hazır

Samsun haber - Samsun’da meteorolojik değerlendirmeler kapsamında Büyükşehir Belediyesi il genelinde tedbirlerini aldı.

EKİPLER HAZIR

Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, 47 greyder, 16 dozer, 30 loder, 50 traktör beko, 19 kamyon, 26 kar bıçaklı kamyon, 20 mini case, 9 solüsyon tankı ile birlikte toplamda 217 iş makinesi ile 217 operatör ve 103 işçiyi teyakkuza geçirdi.

Karla mücadele 17 ilçede 4 bin 522 kilometrelik yol ağında 217 iş makinesi ve 320 personel ile yürütülecek.

ARAÇLAR KONUŞLANDIRILDI

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Serkan Çam, yaptığı açıklamada, “Bütün bölgelerimizde karla mücadele araçları konuşlandırıldı. İlçelerimizin en yüksek tepesine, en yüksek geçiş noktasına akaryakıt tanklarımızı yerleştirdik. Buralardaki çalışmalarımız için emanet iş makineleri dışında müteahhitlerimizin makinelerini de kullanacağız” dedi.

HASTALAR ÖNCEDEN BELİRLENECEK

Karla mücadele konusunda uyarılarda bulunan Fen işleri Daire Başkanı Çam, “Yoğun kar yağışı başlamadan önce diyaliz hastalarının ve hamile kardeşlerimizin önceden belirlenip ilgili hastanelere getirilmesi önem arz etmektedir. Sürücüler araçlarında mutlaka kar lastiği kullanmalı, özelikle yoğun kar yağışı olan bölgelerde ve buzlu kesimlerde zincirsiz araçlarla trafiğe çıkılmamalıdır. Asılsız ihbarlar yapmamalıyız. Bazen vatandaşlarımız kendi yollarını açtırabilmek için asılsız ihbarlar bildirmektedir. Bu da bizim daha öncelikli yerlere ulaşmamızı geciktirmektedir” diye konuştu. 

“ABONELERİMİZ ÖNLEM ALMALI”

Alınan ihbarları sorumlu kuruluşlara iletileceğini ifade eden Çam, “Yollarda önceliğimiz ana grup yolları ve ana arterleri açmak olup daha sonra mahalle yollarını ulaşıma açabilmektir. İlçe belediyeleri de karla mücadele çalışmaları kapsamında özellikle kendi sorumluluk alanındaki mahalle ulaşım yollarında gerekli çalışmayı yapmalı, her ihbar yapan vatandaşımızı Büyükşehir Belediyesi’ne yönlendirmemelidir. Su sayaçlarında yaşanabilecek olan don vb. olumsuzluklara karşı abonelerimizin ve tüm vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasında fayda vardır. Özellikle yoğun kar yağışının olduğu günlerde halkımız, toplu taşıma araçlarını kullanmalıdır” şeklinde ifade etti.
 

Son Güncelleme: 10.01.2018 14:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HÜSEYİN 2018-01-10 17:46:27

GECENSENEDEN BİLİYORUZ.