banner388

Samsun, İşitme Engelli Oyunları'nı bekliyor

Samsun’da 2017 yılında gerçekleştirilecek İşitme Engelliler Yaz Oyunları öncesi hazırlıklar hız kesmeden devam ediyor.

Samsun, İşitme Engelli Oyunları'nı bekliyor

Samsun’da 2017 yılında gerçekleştirilecek İşitme Engelliler Yaz Oyunları öncesi hazırlıklar hız kesmeden devam ediyor.

17 Temmuz 2016 Pazar 12:54
Samsun, İşitme Engelli Oyunları'nı bekliyor

Samsun’da 23’üncüsü düzenlenecek oyunların, başlamasına 1 yıl kala etkinliği, yarın Batıpark’ta kurulacak geri sayım saati töreninden sonra başlayacak.
Etkinlik öncesi gerçekleştirilen basın toplantısında, Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Üst Yöneticisi (CEO) Dimitri Rebrov, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu (TİESFED) Başkanı Yakup Ümit Kihtir yer aldı.
Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Üst Yöneticisi (CEO) Dimitri Rebrov, dünyada birçok tesis gezdiğini ancak Samsun’un harika olduğunu söyleyerek, "Samsun’daki organizasyonun çok güzel olacağına inanıyorum. Beş branşta şampiyona düzenlenecek. Samsun tamamıyla güvenli bir şehir" ifadelerini kullandı.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile 24 saat iletişime geçebildiğini belirten Rebrov, "Bize verdikleri bu güvenden olayı Bakanlığa çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki hafta yapılacak dünya şampiyonları ile 2017 çalışmaları için iş birliğine aralıksız devam edeceğiz" dedi.

Kamuran Özden: "7 ülke yaşanan olayları öne sürerek turnuvadan çekildi"
Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden ise oyunlar için 49 ülkenin başvuru gerçekleştirdiğini ancak, Kanada, Almanya, Japonya, Çin, Norveç, Avusturya ve Hong Kong olmak üzere 7 ülkenin, Türkiye’de son dönemde yaşanan olayları ön sürerek turnuvadan çekildiğini ifade etti. Özden, "Son aldığımız bilgilere göre 45 ülke kesin katılım sağlayacağını bildirdi. Öncelikli hedefimiz dünya şampiyonalarının sorunsuz bir şekilde tamamlanması. Bu yüzden, ülkemizde son dönemde yaşanan olaylardan dolayı, gecikmeli gelebilecek kafileler için küçük sıkıştırmalar yapabiliriz. 20 branşta oyunlara ev sahipliği yapacağız. Oyunlarda ilk defa golf branşı da bulunacak. Türkiye tesis yapma anlamında uluslararası anlamda çok iyi bir durumda. Defolimpik, yaz oyunları ve paralimpikten sonra dünyanın en çok katılım sağlanan 3. büyük organizasyonudur. Bunu başarıyla gerçekleştirmek için Bakanlık, İşitme Engelliler Spor Federasyonu ve Spor İl Müdürlüğü olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" şeklinde konuştu.
Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu (TİESFED) Başkanı Yakup Ümit Kihtir de "Federasyon olarak tüm hazırlıklarımızı yaptık. İyi bir organizasyon bizleri bekliyor" ifadelerini kullandı.
 

Anahtar Kelimeler:
SamsunOyunBatıpark
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.