banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun İl Sağlık Müdürü’nden Tıp Bayramı açıklaması

Samsun İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali Oruç, Tıp Bayramı’yla ilgili açıklama yaptı.

banner269

Samsun İl Sağlık Müdürü’nden Tıp Bayramı açıklaması

Samsun İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali Oruç, Tıp Bayramı’yla ilgili açıklama yaptı.

14 Mart 2018 Çarşamba 10:46
Samsun İl Sağlık Müdürü’nden Tıp Bayramı açıklaması

Samsun haber - Samsun İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali Oruç, 14 Mart Tıp Bayramı’yla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Sağlık çalışanlarının görevlerini fedakârca yaptığını belirten Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali Oruç, “14 Mart Tıp Bayramı sadece hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın hatırlandığı, günlerinin kutlandığı herhangi bir gün değil halkımızın daha sağlıklı ve huzurlu bir hayat yaşaması için gece gündüz demeden, her koşulda büyük bir özveriyle görev yapan hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza şükranlarımızı sunmak için bir vesile olarak değerlendirilmelidir. İnsanı yaşatmayı ve ona daha nitelikli bir hayat sunmayı amaç edinen hekimlerimiz, her türlü zor koşulda, kendilerine emanet edilen bu kutsal mesleği özveriyle sürdürmekte ve çoğu zaman eşlerine, çocuklarına, anne, babalarına ayırmaları gereken zamandan fedakârlık ederek, hafta sonu, tatil demeden hastaları için en iyisini ve en doğrusunu bulmak için görevlerini fedakârca yapmaktadırlar” dedi.

Sağlık camiasının onurlu ve gururlu hizmetini sürdüreceğini ifade eden, “Her geçen gün, ülkemizin yaşadığı zorlu coğrafyadan kaynaklanan sıkıntılarla birlikte hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın bu anlamdaki sorumluluğu kat be kat artsa da sağlık camiası verdiği hizmetin öneminin bilincinde, onur ve gururla hizmetini sürdürmeye devam etmektedir.  Bu duygu sağlık çalışanlarımızın 14 Mart 1919 tarihinde işgali protesto etmek için İstanbul’da toplanarak milletimizin duygularına, isyanına bir ses bir nefes olduğu Kurtuluş Savaşı yıllarında da; zorlu koşullarda hayatlarını ortaya koyup gönüllü olarak Zeytin Dalı harekâtında yerlerini aldıkları günümüzde de aynıdır” diye konuştu.

Samsun İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali Oruç açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

Hekimlerimiz, sağlık çalışanlarımızın ülkeleri ve milletleri için nerede, ne zaman, ne görevde olmaları gerekiyorsa bunu yerine getirmek, kendilerine duyulan ihtiyacı karşılamak için bir an bile tereddüt etmemektedir.


Belki de sağlık camiasını yaşadığı her türlü güçlüğe ve zorluğa rağmen başarılı ve güçlü kılan duygu da bu milli birlik, beraberlik duygusunun doğurduğu sorumluluk bilincidir. 


Bu nedenle belirttiğimiz gibi 14 Mart Tıp Bayramını, bu önemli günü, hem hekimlerimize hem de tüm sağlık çalışanlarımıza şükranlarımızı sunmak için en uygun zaman olarak değerlendirmek en doğrusudur. 


Bu duygu ve düşüncelerle başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyor, 14 Mart Tıp Bayramlarını en içten duygularımla kutluyor, bundan sonraki meslek hayatlarında da başarılar diliyorum.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.