banner388

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün projeleri örnek oluyor

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen projeler sinerji oluşturmaya devam ediyor.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün projeleri örnek oluyor

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen projeler sinerji oluşturmaya devam ediyor.

31 Mayıs 2017 Çarşamba 11:46
Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün projeleri örnek oluyor

Samsun haber - Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan projeler eğitime katkı sağlıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü'nce desteklenen ve yapılan projeler sportif, kültürel alanda mesafe katediyor.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanarak büyük önem verilen Geleceğe Kulaç Atıyoruz projesi, ülke genelinde büyük ilgi gördü. 3 yılda tam 25 bin 950 öğrenciye yüzme öğretilirken 2017-2018 yılında hedef 16 bin olarak açıklandı. Samsun Valiliği'nin büyük destek verdiği projeyi Samsun Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ortaklaşa yürütüyor.

Tabiatta Ders Var projesi ise Geleceğe Kulaç Atıyoruz projesi kadar başarılı bir çalışma haline geldi. Projenin ikinci yılında 2 bin 262 öğrenciye doğada bilim etkinlikleri yaptırıldı. Bu proje ise Büyükşehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun yürüttüğü proje olan Zirvede Ben de Varım ilk iki ayda 480 öğrenciye tırmanış yaptırdı. Bu projede keşfedilen 14 başarılı öğrenci ise Türkiye finallerine kaldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesinin destek verdiği Adım Adım Başarı projesi Yenilikçilik Ödüllerinde Öğretim Yöntem ve Teknikleri kategorisinde Türkiye 1'incisi oldu.

Oku, Anla, Yaşa Projesi kapsamında 144 bin 992 kitap okundu. Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya yönelik olan projede 16 bin 266 veli ise 11 bin 848 kitap okudu. Projeye kamu kuruluşları destek veriyor.

Son Güncelleme: 31.05.2017 12:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.