banner388

Samsun ihracat rakamları açıklandı

TÜİK verilerine göre Samsun'da yurt dışında 42,3 milyon dolarlık ihracat yapıldığı açıklandı.

Samsun ihracat rakamları açıklandı

TÜİK verilerine göre Samsun'da yurt dışında 42,3 milyon dolarlık ihracat yapıldığı açıklandı.

28 Eylül 2018 Cuma 17:32
Samsun ihracat rakamları açıklandı

Samsun Haber-Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Samsun Bölge Müdürlüğü tarafından “Samsun İli Dış Ticareti 2018 Ağustos” başlıklı açıklama yapıldı. Açıklamaya göre 2018 yılının Ağustos ayında Samsun'dan yurt dışına 42,3 milyon dolarlık ihracat yapıldı.

Bir önceki yılın Ağustos ayı verileri 37,3 milyon dolar olurken bu yıl 16,1 oranında artış oldu. 2018 yılı Ağustos ayında 83,8 milyon dolarlıkta ithalat yapıldı.  İthalatta ise bir önceki yılın Ağustos ayına göre yüzde 13,6’lık (73,8 milyon dolar) bir artış yaşandı.

HOLLANDA BAŞTA GELİYOR

TÜİK verilerine göre Samsun'dan yapılan ihracatların büyük çoğunluğu Hollanda'ya gidiyor. 2018 yılı Ağustos ayında Samsun'dan Hollanda'ya 6,4 milyon dolar ihracat yapıldığı ifade edildi. Bu ülkeyi 4,8 milyon dolar ile Filipinler ve 2,4 milyon dolar ile Gürcistan’ın takip ettiği açıklandı. 

EN FAZLA İTHALAT KANADA'DAN

2018 yılı Ağustos ayı verilerine göre Samsun'a en çok ithalat yapan ülke Kanada oldu. Kanada'dan Samsun'a 17,6 milyon dolar ithalat yapılırken Rusya ve 15,5 milyon dolar ile ABD izledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.