banner388

Samsun için önemli bir müjde

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin Samsun için önemli bir müjde verdi.

Samsun için önemli bir müjde

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin Samsun için önemli bir müjde verdi.

11 Eylül 2018 Salı 17:14
Samsun için önemli bir müjde

Samsun haber - Türkiye’nin en önemli tarım ovalarından olan Bafra ve Çarşamba ovalarına sahip Samsun için Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin müjde verdi.

Başkan Şahin yaptığı açıklamada, “ Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarım A.Ş. İle Yerli ve milli tohum üretimine, genç nüfusun şehirlere göçü sonucu yetişmiş tarım elemanı ihtiyacını karşılamaya katkı yapmak istiyoruz. Ayrıca Büyükşehir belediyesi olarak 19 Mayıs Üniversitesi – Tarım Müdürlükleri ve ilgili kurumlar ile işbirliği içinde olacağız. Çiftçilerimize, topraklarına uygun mahsulü yetiştirmeleri, daha çok verim alabilmeleri ve bunun yanında başta Samsun olmak üzere ülke ihtiyacına yönelik mahsullerin üretilmesi için planlama çalışmalarına da destek vereceğiz” Dedi.

“HAYVANCILIK DA DESTEKLENECEK”

Samsun’un yüzde 18’inin ova olduğunu belirten Başkan Şahin, “Çarşamba, Bafra ve Vezirköprü ovalarımız var. Samsunumuz ovalar şehridir. Samsunumuzun % 18’i ovadır. Bu çok önemli bir potansiyeldir. Türkiye için Samsun olarak tarım merkeziyiz. Bu potansiyelimizi hem daha yüksek kullanmak hem de bekleyen tehlikeleri bertaraf etmek zorundayız. Küresel ısınma büyük bir tehdittir. Buna önlemler almalıyız. Türkiye genelinde tarım toprağı kaybetme oranı yüzde 10 durumundadır.  Samsun’da ise bu oran yüzde 18’e yaklaşmıştır. Tarım A.Ş. Bu anlamda da çalışmalar ve büyük katkılar yapacaktır. Tarım A.Ş ile hayvancılık da destelenecektir” diye konuştu.

“KAZANÇLAR İKİYE ÇIKACAK”

Üreticilerin kazançlarının ikiye katlanacağını vurgulayan Başkan Şahin, “Bugün büyükşehir belediyemiz bünyesinde bulunan Kırsal kalkınma Daire başkanlığımız tarım ve hayvancılık konularında çok önemli destekler ve hizmetler vermektedir. Tarım A.Ş ile Bilimsel çalışmalardan, mahsul stratejisine, tohumdan pazarlamaya kadar bir çalışma içinde olacağız.  Üreticilerimizin kazançlarını ikiye çıkartmak, tarım ihracatını artırmak istiyoruz” şeklinde ifade etti.

TARIM A.Ş. KURULUYOR

Tarım A.Ş. hakkında bilgi veren Başkan Şahin şunları söyledi;


“ TARIM A.Ş kuruluş çalışmalarına başlamış olup, ilk meclis toplantısında hem üretim yapan, hem alım-satım ve stok faaliyetleri yürütüp aynı zamanda tarımsal işçi istihdam edebilecek kapsamda bir şirket yapısı kurulacaktır. Samsunumuz için hem sanayide hem de tarım alanında daha çok yatırım daha çok üretim ve daha çok istihdam için önemli atılımlar yapacağız. Bacasız sanayi olan Turizm ise Samsunumuz için başka bir hedefimizdir. Samsunumuz 2023 de bir başka güzel olacaktır.” 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ibrahim İNCE 2018-09-11 18:09:10

Projenizin hayata geçmesini canı gönülden istiyorum. Çarşamba, Terme ovalalarında çeltik tarlaları vb yerler kavak ağacı yetiştirme sahası olarak ziyan olmakta, aynı şekilde hayvancılık faliyei can çekişiyor.

Avatar
SAMSUNLU 2018-09-11 18:05:54

HELAL OLSUN BAŞKAN SANA KRALSIN.

Avatar
VATANDAŞ 2018-09-11 18:28:18

ALLAHINA KURBAN OLAYIM ZİHNİ BAŞKAN.. SAMSUN TARIMSAL ,HAYVANSAL ALT ELAMAN YETİŞTİRME KURSLARI AÇILMALI.. TARIMSAL M SANAYİ KURULMALI.

Avatar
Metin 2018-09-12 08:54:47

Önce duruşehirdeki köprüyü bitirin her sabah rezillik çekiyoruz . Kaç ay oldu yeter artık .

Avatar
Salih batmaz 2018-09-12 13:26:25

Rögar kapağı yapmayı öğrenin önce, her araba geçişinde çıkan seslerden bıktık rezalet.