banner388

Samsun İçin Okuma Vakti: Her akşam 20.00'da

Samsun'da başlatılan ve büyük beğeni toplayan Samsun İçin Okuma Vakti projesi devam ediyor.

Samsun İçin Okuma Vakti: Her akşam 20.00'da

Samsun'da başlatılan ve büyük beğeni toplayan Samsun İçin Okuma Vakti projesi devam ediyor.

17 Ağustos 2018 Cuma 10:46
Samsun İçin Okuma Vakti: Her akşam 20.00'da

Samsun haber - Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan ve büyük beğeni toplayan Samsun İçin Okuma Vakti projesi devam ediyor. Her akşam saat 20.00'da televizyonlar kapatılıp, aileler ve çocukları kitap okumaya başlıyor. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan proje kitap okuma oranını arttırmayı hedefliyor. Kampanyaya bir çok ünlü simada video çekerek destek oldu.

Proje ile çocukların kitap okuma sayısında artış oldu. Samsun'da 3 yıl önce öğrenciler bir öğretim yılında 10 kitap okurken şuanda 19 kitap okuyor. 


Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, projenin başarılı olduğunu söyleyerek, "İlimizdeki öğrencilerin kitap okuma istatistiklerini incelediğimizde geçtiğimiz eğitim öğretim yılında bir öğrencimizin ortalama 19 kitap okuduğunu tespit ettik. 3 yıl öncesine baktığımızda öğrenci başına 10 adet kitap okunuyordu. 3 yılda yüzde 90 oranında bir artışla bu sayının neredeyse ikiye katlandığını görüyoruz. Çocuklar genellikle söylediklerimizden değil, yaptıklarımızdan öğrenirler düşüncesiyle uyguladığımız Samsun Okuma Vakti etkinliği ile de artık her eve, aileye ve her sokağa okuma alışkanlığını taşıdık. Toplumun her kesimi de bu etkinliğe sahip çıktı ve çıkmaya devam ediyor. Nasıl ki her evde yemek vakti olduğu gibi bir de kitap okuma vakti oluştu. Artık her akşam saat 20.00'de Samsun İçin Okuma Vakti. Bunu başardığımız için çok mutluyuz” dedi. 

Projenin bir çok kesim tarafından desteklendiğine dikkat çeken Esen, "Sürekli sahada dolaşıyorum. İlimizdeki en uzaktaki okula giderek öğretmenlerle, öğrencilerle ve ailelerle beraber oluyorum. Onları dinliyorum. Çünkü eğitim sadece öğrencinin değil her paydaşın etkin rol alması gereken bir uğraşıdır. Bu ziyaretlerim sırasında temas ettiğim herkese ‘Samsun İçin Okuma Vakti’ projemizden bahsetmekte ve evde çoluk çocuk kitap okuduklarını söylemektedirler. Ayrıca ilimizdeki birçok medya organında geniş yer bulan çalışmamız ildeki sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları tarafından desteklenmekte. Yerel ve ulusal birçok ünlü isim projeye olan desteklerini video mesaj olarak Samsun halkıyla paylaşmakta. Bunun yanında sosyal medyada #samsunokumavakti hastagi birkaç defa Türkiye gündemi olmuştur. #samsunokumavakti hastaginde yapılan paylaşımlardaki fotoğraflar ilimizin bunu desteklediğini gösteriyor. Samsun ‘okuyan şehir’ olmak için ülkemizde önemli bir başlangıç yaptı. Samsun nasıl Kurtuluş savaşı kıvılcımının ilk ateşlendiği yerse okuma anlamında da ilk kıvılcımın ateşlendiği yer olacaktır. Birçok ilin bu çalışmamızı örnek alacağını ve ülke genelinde bir aleve dönüşeceğine inanıyoruz” diye konuştu.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.