banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun HUDER Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Hukuki Araştırmalar Derneği'nin(HUDER) Samsun Şubesi İçin Tanıtım Toplantısı Düzenlendi

banner269

Samsun HUDER Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Hukuki Araştırmalar Derneği'nin(HUDER) Samsun Şubesi İçin Tanıtım Toplantısı Düzenlendi

07 Mayıs 2016 Cumartesi 13:56
Samsun HUDER Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Yeni kurulan Samsun şubesi tanıtımı için Hukuki Araştırmalar Derneği'nin(HUDER) toplantı düzenlendi.
Samsun Barosu'nda düzenlenmiş olan toplantıya; Samsun Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz, HUDER Samsun Şube Başkanı Av. Cihat Başerli, HUDER Samsun Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ile avukatlar ve stajyer öğrenciler katıldı. Toplantının açılış konuşması yapan Samsun Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz, "Danimarkalı birine, 'Danimarka'nın nüfusu ne kadar?' diye sorduklarında Danimarkalıların cevabı 'nüfusumuz 25 milyon'. Aslında Danimarka'nın nüfusu 5-6 milyon civarındadır. Ama Danimarkalıların nüfuslarını 25 milyon göstermelerinin nedeni her bir Danimarkalı ortalama 5 sivil toplum örgütünde görev alarak Danimarka'ya hizmet ettiği için nüfuslarını 25 milyon olarak ifade ediyorlar. Sivil toplum hiç şüphesiz kamu gücünden bağımsız, özel sektörden bağımsız, bilakis kamu gücünün ve özel sektörün yapamadıklarını yapmaya çalışan; göremediklerini göstermeye çalışan toplum adına insiyatif kullanan kuruluşlardır. Ben HUDER'i ve benzer dernekleri ülkemizde adalet hizmetlerinin daha iyiye götürülmesi, hukukun üstünlüğüne dayalı, hukuk devletinin daha kamil anlamda tesis edilebilmesi ve tabii ki mensubu olduğumuz avukatlık mesleği problemlerinin halli konusunda katkı sağlayacak birer sivil hareket olarak değerlendiriyorum. Attıkları bu adımda HUDER'e teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum" dedi.

70'İN ÜZERİNDE TEMSİLCİLİK VAR

HUDER'in 1987 yılında Ankara'da kurulmuş olan bir dernek olduğunu ifade eden HUDER Samsun Şube Başkanı Av. Cihat Başerli, "An itibariyle HUDER'in Türkiye genelinde 70'in üzerinde temsilciliği ve şubesi bulunmakta. Bunun yanı sıra yurt dışında da temsilcilikleri vardır. Genel merkezimizin ve tüzüğümüzün hedefleri doğrultusunda bizlerde Samsun'da ülkemizin, milletimizin ve hukukçularımızın menfaatine olacak her türlü çalışmanın, sivil insiyatifin içinde olacak onlara çeşitli etkinlik ve uygulamalarla destek vereceğiz. Meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek için avukatlara yeşil pasaport verilmesi, meslektaşlarımızın haklarının daha iyi seviyelere taşınması gibi konularda gerektiğinde devletin en tepesine ulaşmak, gerekirse ulaşacak siyaset mekanizmasından, meclisimizden azami derecede yararlanmaya çalışacağız. HUDER Samsun Şubesi olarak yeni anayasa çalışmalarını destekliyor ve ülke yönetiminde başkanlık sistemini ülkemizin daha iyiye gitmesi, hızlı bir şekilde gelişmesi, istikrarlı ve devamlı, bir yönetim için savunuyoruz. Ülkemizde bugüne kadar yaşanan darbeler ve ekonomik krizlerin sebebini zayıf iktidarlara bağlıyoruz. Bu konuların açıkça konuşulup tartışılmasını ve en sonunda da milletin iradesinin sandıkta göstermesini önemsiyoruz" diye konuştu.
 
 

Son Güncelleme: 10.06.2016 16:48
Anahtar Kelimeler:
ToplantıTanıtımHuder
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.