banner388

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi yıkımı TBMM'de

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Gülsan Sanayi Sitesi’nin yıkımı konusunda TBMM'de konuştu. 

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi yıkımı TBMM'de

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Gülsan Sanayi Sitesi’nin yıkımı konusunda TBMM'de konuştu. 

26 Ekim 2017 Perşembe 09:52
Samsun Gülsan Sanayi Sitesi yıkımı TBMM'de

Samsun haber - Samsun'un Canik ilçesinde yer alan Gülsan Sanayi Sitesi'nde bin 250 iş yeri yer alıyor. 6 bin kişinin istihdam edildiği sanayi sitesinin yıkılacak olması ile ilgili Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, TBMM'ye verdiği araştırma önergesi üzerine konuştu.

"MAHKEME KARARINI VERDİ"

Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde sanayi alanının yıkılıp yerine dini ve sosyal tesis projesi kabul edilmişti. Sanayi esnafının geri açtığı davada ise mahkeme yıkım için yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkeme kararırının ardından burada bir işlem yapılmaması gerektiğine değinen Usta, "Yargı kararını beklemek lazım. Buna rağmen Belediye sonrasında, “gariban olarak gördüğü”, işinin peşinde koşamayacak olan insanların işyerlerini tespit ediyor, onlar için bir imar plan değişikliğine gitmeye çalışıyor. Yeni yapılan kamulaştırma kararı için de yürütmeyi durdurma davası açılıyor, dava da henüz karar aşamasında… Bu arada belediye bu işyerlerine tek tek kamulaştırma davası açıyor. İşini takip edemeyecek, çok ortaklılar, mirasçılar, gurbetçiler gibi işyeri sahiplerinin konudan haberi dahi olmuyor ve belediye 90 işyerini daha mahkemeye veriyor. Burada iyi niyet yok, bu insanlara açtığınız davayı kazanarak bir emsalle, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiği bir işi yapmaya çalışacaksınız. Böyle bir şey olamaz" dedi.

"DAĞIN BAŞINA ATILIYOR"

Sanayi esnafına düzgün bir yer gösterilmediğini iddia eden Usta, "Dağın başında bir yer söyleniyor, sonrasında o yer de gösterilmiyor ve satın alma şeklinde bir yol izleniyor. Gülsan’ın hemen yanında Canik Belediyesi -100 metrekare üzerinden söylüyorum- 350.000 TL’ye arsa satışa çıkarılıyor, oranın hemen yanındaki Gülsan Sanayi Sitesi için tespit edilen değer 30.000 ile 50.000 TL, yani onda biri kadar bir bedel tespit ediliyor" diye konuştu.

"CAMİ FETİŞİZMİ"

Cami fetişizmine son verilmesi gerektiğini vurgulayan Usta, "Protokol cami yapılacakmış, üstelik orada bulunan cami yıkılıp yenisi yapılacakmış… Ben camiye karşı olan birisi değilim, beş vakit namaz kılan birisiyim ama orada yaklaşık 6.000 kişilik bir istihdamı ortadan kaldıracaksın yerine protokol camisi yapacaksın, hem de oradaki camiyi de yıkarak, bu olacak iş değil" şeklinde ifade etti.

"MAĞDUR EDİLMEMELİ"


 
2005 yılında ticaret alanı ilan edilen yerin 2017 yılında yeşil alan olarak gösterilmek istendiğini belirten Usta, "Buradan da anlaşılıyor ki Büyükşehir Belediyesinin kafası oldukça karışıktır. Üretime ve istihdama bu denli katlı sağlayan, bir sanayi sitesinin yeşil alana çevrilmesi kabul edilemez bir girişimdir. Önceliğimiz; işyeri sahiplerini mağdur etmeden, işletmelerimizin ayakta kalabilmesi olmalıdır. İstihdamı yok etmek Samsun ve ülke ekonomisini tahrip etmekten öteye gitmeyecektir" diye ifade etti.

"DUR DENİLMELİ"

Belediyenin yıldırma politikası yürütttüğünü iddia eden Usta, "Yazı yazılıyor, su aboneliği hakkında, deniyor ki kiracıya: "Abonelik üzerinize değil, aboneliği üzerinize alın." Ondan sonra, adam tabii iptal ettiriyor, aboneliği üzerine almak için gidiyor, diyor ki: "Burada yıkım kararı var, abonelik vermeyiz." susuz bırakıyor; yıldırma politikası, Kerbelâ yaşatmaya çalışılıyor, böyle bir şey olmaz, buna dur demek lazım" şeklinde konuştu.

"ÖNERGEYE DESTEK BEKLİYORUZ"

MHP'li Usta açıklamasını şöyle sürdürdü "Mecliste görüşülen torba kanun da Hükûmet diyor ki: "Bu tür yıkım kararları verilirse onlar 5084 kapsamındaki iller kapsamında olursa oralara bedelsiz arsa bile verilebilir. Diğerlerine de, harç değeri üzerinden arsa verilir." Burada belediye tamamen sanayi sitesini dağıtmaya yönelik, oradaki ocakları söndürmeye, tezgâhları yıkmaya yönelik bir tutum sergiliyor; bu tutum yanlış bir tutumdur, bunun karşısında olmak lazım. Buradan hiç olmazsa belki bir kamuoyu gündemi oluşturulabilir diye belediyenin bu yanlış politikalarını yüce Meclisin gündemine getirdik. Hiç kimseyle istişare yok, orada esnaflar var, onlarla bu sorunu nasıl çözeriz diye bir konuş! Yani nihayetinde o yörenin halkı; hiçbir şey yapılmadan ben bilirim, ben yaparım anlayışıyla hareket ediliyor. Bu yanlışa dur demek lazım, bu anlamda önergemize destek bekliyoruz" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Grubunun verdiği araştırma önergesi CHP’den destek aldıysa da, AK Parti Grubunun oylarıyla reddedildi.
 

Son Güncelleme: 26.10.2017 12:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
selim 2017-10-26 11:30:00

söz konusu samsun büyükşehir belediyesi ise mağduruyet rant ve yıkım kaçınılmaz....

Avatar
Esnaf 2017-10-26 10:23:25

Erhan Usta vekilim sizi bir Ak partili seçmen olarak tebrik ederiederim insanlar ekmek peşinde bunlar park bahçe yapacakmış Gul san ekmek mücadelesi veren esnafımız Allah ım güç versin Allah sizin gibi Reis gibi lerin sayısını artırsın

Misafir Avatar
Godallı 2017-10-26 11:54:01 @Esnaf

Tebrik etmek yetmez, oy vermelisiniz ki Erhan USTA vekilim gibilerin sayısı artsın. Samsun için mecliste çalışan kaç akpli vekil var söyleyin bana...

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ustanın Devri 2017-10-26 11:06:40

Sayın vekilim, tematik OSB dediniz, neden Samsuna faydalı bu projeye neden ret oyu kullandınız dediniz ses yok, Gülsan dediniz yine ses yok. tbmm.gov.tr den Samsun adına kim ne konuşmuşa baktım. Samsun da siz varsınız. Teşekkürler.

Avatar
qwerty 2017-10-26 13:41:21

yıkılacaksa yıkılsın ancak 400 bin liralık dükkana 50 bin lira verip nereye gidersen git denilemez. ya yeni planlı düzgün bir sanayi sitesi yapılıp herkese yer gösterilsin. yada milletin dükkanının parası neyse verilsin.

Avatar
Didem saral 2017-10-26 19:46:56

Yüzde 74 evet derken nerdeydi Samsun. Camilere kimsenin karşı olduğu yok ama bir adım ötesine Canik belediyesinin yanına trilyonluk cami yapılıyor bu kadar israfa ne gerek var. Birde protokol camisiymis. Sizin benden fazlaniz ne de özel cami yaptiriyorsunuz kendinize. Bu dini kullanarak yıllardır halkı uyuttunuz. Umarım bu halk birgün uyanır.

Avatar
Emir baran 2017-10-26 11:39:26

Kesinlikle yikilmali gelecekte cok buyuk sorun olacak 50 sene sonrayi dusunme zamani artik

Avatar
onur 2017-10-26 13:10:41

kardeş siz hiç anlayamadınız, hala daha uyuyorsunuz,
mühüm olan yaptığınız iş veya yarattığınız istishdam değil
devlet babamıza ne kadar para verdiğiniz,

sizden bunu alamadığını için sizi şutluyor ya..

Avatar
Ayhan 2017-10-26 15:31:28

Ben bir samsunlu olarak agziniz saglik ve bu kafayla gidenler hangi yuzle o insanlardan oy isticek acaba