banner388

Samsun Gıda Fuarına Yurtiçi ve Yurtdışından Yoğun İlgi

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen TÜYAP Samsun Gıda Fuarı, yurtiçi ve yurtdışından gelen alım heyetlerini katılımcı firmalarla buluşturuyor.

Samsun Gıda Fuarına Yurtiçi ve Yurtdışından Yoğun İlgi

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen TÜYAP Samsun Gıda Fuarı, yurtiçi ve yurtdışından gelen alım heyetlerini katılımcı firmalarla buluşturuyor.

23 Kasım 2018 Cuma 14:32
Samsun Gıda Fuarına Yurtiçi ve Yurtdışından Yoğun İlgi

TÜYAP Samsun 3. Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistiği Fuarı, dün düzenlenen açılışla kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuara katılan katılımcı firmalar, burada yurtiçi ve yurtdışından gelen alım heyetleriyle görüşme imkanı buluyor.

TÜYAP yurt dışı ofislerinin desteğiyle İran, Azerbaycan ve Gürcistan'dan; Samsun Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile Rusya, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti ve Suudi Arabistan' dan  alım heyetlerini fuarda ağırlıyor. Ülkemizde sektörün önde gelen söz konusu iş adamları, katılımcı firmalar ile görüştürülerek bölge ihracatına önemli katkılar sağlanmakta.  Samsun TSO tarafından düzenlenen ikili iş görüşmeleri etkinliği ile yabancı konuklar, Türk firma temsilcileri eşleştirilerek ileriye dönük iş birliği fırsatları hakkında görüşmeler yaptı. İkili görüşme programının ardından stantları ziyaret eden yabancı firma temsilcileri, firmaların ürünlerini ve yeni teknolojilerini yerinde görme ve inceleme imkânı buldu. 
 

Projenin önemine değinen Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Samsun TSO olarak Karadeniz koordinatörlüğünü yürütmekte olduğumuz Avrupa İşletmeler Ağı–Karadeniz Projesi ile firmalarımızın rekabet güçlerini geliştirmek, uluslararası ticari ve teknolojik işbirlikleri kurmalarını sağlamak için eğitim, danışmanlık hizmetleri ile uluslararası eşleştirme organizasyonları gibi faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Firmalarımızın yurt dışı pazarlarında daha aktif rol alabilmelerini, daha fazla uluslararası işbirlikleri ile küresel rekabet güçlerini arttırmalarını ve ülke dış ticaretinde önemli bir paya sahip olmalarını istiyoruz. Bu amaç doğrultusunda, diğer fuarlarda olduğu gibi bölgemizde gıda alanında faaliyet gösteren firmaların muhatap yabancı firmalarla eşleştirilip iş görüşmeleri yaptırıyoruz. Amacımız, firmalarımızın yurtdışı pazara girmelerine destek olmak, mevcut ihracatçı firmalarımızın pazarlarının geliştirerek firmalarımızın rekabet güçlerinin arttırılmasını sağlamak. İş görüşmeleri programına 40’a yakın firmamız, muhatap yabancı firma temsilcileri ile 100 kadar iş görüşmesi gerçekleştirdi.  Görüşmeler gayet olumlu ve verimli geçti. İnşallah ileriki dönemde ihracatımızı artırma çabamıza yönelik yaptığımız bu etkinliklerin meyvelerini alacağız” diye konuştu.

Girişin ücretsiz olduğu TÜYAP Samsun 3. Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistiği Fuarı 23 - 24 Kasım tarihlerinde 10.00 ila 20.00 saatleri arasında, 25 Kasım Pazar günü ise 10.00 - 19.00 saatleri arasında ziyaretçilerini bekliyor.

Son Güncelleme: 24.11.2018 12:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.