banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun esnafına müjde: Kredi vermeye başladı

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, esnaf ve sanatkarlara kredi vermeye başladı.

banner269

Samsun esnafına müjde: Kredi vermeye başladı

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, esnaf ve sanatkarlara kredi vermeye başladı.

16 Şubat 2018 Cuma 16:08
Samsun esnafına müjde: Kredi vermeye başladı

Samsun haber - Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nde 16 Ocak'ta yapılan genel kurulda Celil Özcan, başkan olarak seçilmişti. Başkan Özcan, esnaf ve sanatkarlara müjde niteliğinde açıklama yaptı.

VADELER 2 YILDAN BAŞLIYOR

11 aydır kredi veremeyen kooperatifin artık kredi vermeye başlayacağını ifaden eden Başkan Özcan, "16 Ocak’ta yapılan genel kurulla birlikte görevimize başladık. Göreve başladıktan hemen sonra Halk Bankası ve merkez birliğimizle yaptığımız görüşmeler sonrasında tekrar kredi verebilir duruma geldik. Şu an itibariyle hem kendi ortaklarımıza hem de Samsun'daki tüm esnaf ve sanatkarlara başlangıç olarak 100 bin TL’ye kadar limitli kredilerimiz açıldı. İş yeri ve ticari araç alımlarında 500 bin TL’ye kadar yatırım kredileri de verebiliyoruz. Bundan 11 ay önceye kadar kredi veremiyorduk. Bu sorunlar artık tamamen çözüldü. Bize başvurup da kredi alamayan esnaflarımızı tekrar davet ediyoruz. Bugünden itibaren esnaf ve sanatkarlarımızdan kredi başvurusu almaya başladık. Kredilerimiz, 5 yıl vadeye kadar ve yılık yüzde 5 faizli olarak verilecek. Vadeler 2 yıldan başlıyor isteğe göre 5 yıla kadar çıkabiliyor” dedi.

BORÇLAR TAKSİTLENDİRİLECEK

Kooperatife borcu olan esnaf ve sanatkarlara seslenen Özcan, "31 Aralık 2017 ve sonrasında kooperatife borcu olanlar, takibe takılanlar veya icrada olanlar, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ne olan özel yaptırım sayesinde başvurmaları halinde gecikmiş borçları 12 ve 24 ay vadeyle yüzde 8 gecikme faiziyle ödenebiliyor. Peşin ödemelerde ise gecikme faizi alınmıyor. Borcu olan esnaf ve sanatkarlarımızı da böyle bir güzellik yaptık” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.