banner388

Samsun esnafı Ramazan Bayramı'ndan umutlu

Samsun'da esnaf Ramazan Bayramı'na odaklandı. Ramazan boyunca işleri durgun olan esnafın bayramda hareketli geçmesi bekleniyor.

Samsun esnafı Ramazan Bayramı'ndan umutlu

Samsun'da esnaf Ramazan Bayramı'na odaklandı. Ramazan boyunca işleri durgun olan esnafın bayramda hareketli geçmesi bekleniyor.

20 Haziran 2017 Salı 11:40
Samsun esnafı Ramazan Bayramı'ndan umutlu

Samsun haber - Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler, 317 esnafın bayram için hazır olduğunu söyledi. Bayramlarda ve özel günlerde esnafın kazancının artmasına dikkat çeken SESOB Başkanı Hacı Eyüp Güler, "Bu günler esnafımızın en sevdiği günlerdir. Örneğin Anneler Günü, Babalar Günü ve Sevgililer Günü gibi zamanlara esnafımız özel olarak hazırlanır, müşterilerine 'yok' dememek için günler öncesinden iş yerlerinde, dükkanlarında satabileceği malların listesi çıkarır ve eksiklerini tamamlar" dedi.

KAÇAK ÜRETİCİLERE DİKKAT


SESOB Başkanı Hacı Eyüp Güler, pazar ve sokaklarda kaçak üretim yapanlara dikkat çekerek, "Halkımız sağlıklı olmayan ortamda üretilen ve etiketsiz satışa sunulan bayram şekeri, çikolata, tatlı ve unlu gıda ürünlerinden uzak durmalı, korsan satıcılara dikkat etmelidir. Vatandaşlarımız bütçelerinden çok sağlığını düşünmelidir. Tanımadıkları ve emin olmadıkları yani merdiven altı denilen yerlerden sağlıksız gıda alışverişi yapıp bayramlarını zehir etmesinler" diye konuştu.

YOĞUNLUK VAR

Karadeniz Turizm İşletmecileri Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, bayramın yaklaşmasıyla Karadeniz turizminde hareketlilik yaşandığını belirterek, bu hareketliliğin Kurban Bayramı sonuna kadar sürmesini beklediklerinin söyledi.

BİR TEPSİ BÖREK 40-70 LİRA

Samsun Lokantacılar Pastacılar Tatlıcılar Şekerciler Odası Başkanı İsmail Balcı, "Bir tepsi börek 40-70 lira, baklavanın kilogramı ise 25-50 lira civarında değişiyor. Bayramda ikramlık şekerlerin kilogramı 25 liradan başlayarak 70 liraya kadar çıkıyor. Tüketiciler bu tür alışverişlerini kendi mahallelerinde bildikleri esnaftan yaparlarsa şikayetlerini iletebilmeleri açısından daha iyi olur. Alınan ürünlerin son kullanma tarihlerine de mutlaka dikkat etsinler" diye ifade etti.

Gazete Gerçek / Gülsüm Atik

Son Güncelleme: 20.06.2017 14:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.