banner388

Samsun, en iyi Deaflympics olarak tarihe geçti

Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkanı Valery Rukhledev, Samsun’da gerçekleştirilen 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nın (Deaflympics 2017 Samsun) en iyi Deaflympics olarak tarihe geçtiğini söyledi.

Samsun, en iyi Deaflympics olarak tarihe geçti

Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkanı Valery Rukhledev, Samsun’da gerçekleştirilen 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nın (Deaflympics 2017 Samsun) en iyi Deaflympics olarak tarihe geçtiğini söyledi.

30 Temmuz 2017 Pazar 13:57
Samsun, en iyi Deaflympics olarak tarihe geçti

Samsun Haber - 18 Temmuz 2017 tarihinde başlayan ve Samsun’un ev sahipliği yaptığı 23. İşitme Engelliler Olimpiyatları’nın bugün yapılacak kapanış töreni öncesi Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkanı Valery Rukhledev ve Deaflympics Genel Koordinatörü Serkan Baltacı kapanış toplantısı düzenledi.

Yabancı ve yerli birçok basın mensubunun takip ettiği basın toplantısında konuşan ISCD Başkanı Valery, “2005 yılında Deaflympics, Avusturalya’da yapılmıştı ve çok güzel bir organizasyondu. ‘Bundan daha güzel bir organizasyon yapılabilir mi?’ diye düşünüyordum. Sonra 2009 Deaflympics Chinese Tapeie’de yapıldı. 2005’teki Olimpiyatlardan daha iyisini yapmışlardı. Orada da yine ‘Bundan daha iyisi yapılabilir mi?’ diye düşünmüştüm. Fakat Türkiye ve Samsun organizasyonu daha da yükseltti. Türkiye şu anda en iyi Deaflympics olarak tarihe geçti. Şu anda üye sayımız yükseliyor. Birçok ülke Deaflympics ve ICSD’ye üye olmak istiyorlar. Türkiye’ye ve Samsun’a bize gösterdikleri misafirperverlik için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Baltacı: “Deaflympics 2017 Samsun’a yüzde 99.5 başarı notu verildi”

Deaflympics 2017 Samsun Organizasyon Komitesi Genel Koordinatörü Serkan Baltacı ise konuşmasında olimpiyatlara yaşanan ilkler ve başarılar hakkında bilgiler verdi. Baltacı, “Deaflympics 2017 Samsun birçok ilke imza attı. Biz bu olimpiyatlara düğünümüz varmış gibi hazırlandık. Bu düğünde erkek tarafı da kız tarafı da bizdik. En iyisini yapmak için yola çıktık ve birçok ilki de başardık. Bugün de oyunların sonuna geldik. Samsun’da 97 ülkeyi ağırladık. ICSD Başkanı organizasyonun başarı oranını yüzde 99.5 olarak kendi ağzından açıkladı. Deaflympics Samsun 2017 dünyanın en büyük 3. spor organizasyonu olarak tarihe geçti. 21 branş ile en fazla spor branşı olan Deaflympics’i organize ettik. Golf branşı ilk defa Samsun’da yapıldı. Deaflympics Samsun 2017 Türkiye tarihinin en geniş katılımlı, 3 bin 148 sporculu organizasyonunu yaptık. Sadece Samsun’a bu süreçte 8 binin üzerinde akredite yapan yabancı misafir geldi. 28 müsabaka tesisinde 40’ın üzerinde spor tesisi kullanıldı. Bu tesislerde bin 118 müsabakaya ev sahipliği yaptık. Toplamda bin 504 madalya sporculara takdim edildi. İlk konuşan maskot, spor tarihinde Samsun’da yer aldı. Tarihin en çok madalya kazanan milli takımı burada ortaya çıktı. 2013 Sofya’da 33 madalya ile 7. sırada bitirmiştik. Milli takımımız Samsun’da son müsabakalar hariç 4. sırada ve toplamda 42 madalyası var. Bugünkü müsabakalarla beraber madalya sayımız daha da artabilir. Takım sporlarında ilk kez altın madalyalarımızı aldık. Bunlar ilerleyen organizasyonlarda daha da gelişebilir” diye konuştu.

Ayrıca toplantının sonunda 2021 yılında yapılacak Deaflympics’in Dubai ve New Jersey şehirlerinde yapılması için iki şehrin ülkeleriyle görüşülmeye devam edildiğinin bilgisi verildi.

Yasir BABA

Son Güncelleme: 31.07.2017 13:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmail Çamuroğlu 2017-07-31 13:08:44

Evet harika bir takım çalışması yaparak bunun üstesinden geldiğimizi düşünüyorum... Ancakdevletimizin resmi kanalı TRT sınıfta kaldı.. Bir şekilde buralarda olmalıydı.. Kınıyorum..