banner388

Samsun 'En Büyük Payı' Almak İstiyor !

Samsun’un TSO Yönetim Kurulu Başkanı olan Salih Zeki Murzioğlu, Türkiye ve Rusya’nın aralarındaki olumlu gelişmeler iş dünyası açısından çok umut verici olacak dedi. Türkiye ile Rusya ilişkisi normalleşme adımlarında iş dünyasına çok umut verdi.

Samsun 'En Büyük Payı' Almak İstiyor !

Samsun’un TSO Yönetim Kurulu Başkanı olan Salih Zeki Murzioğlu, Türkiye ve Rusya’nın aralarındaki olumlu gelişmeler iş dünyası açısından çok umut verici olacak dedi. Türkiye ile Rusya ilişkisi normalleşme adımlarında iş dünyasına çok umut verdi.

16 Ağustos 2016 Salı 12:13
Samsun 'En Büyük Payı' Almak İstiyor !

Samsun’un Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, uçak krizi ile başlamış olan Türkiye-Rusya ilişkisinin normalleşme sürecinde olduğu için iş dünyasında önemli bir gelişme olarak görülmekte. İki ülkenin aralarında yaşanmış olan gelişmeleri yakından takip etmiş olduklarını söyleyen Başkan Zeki Murzioğlu, “Gelişmeler ilerisi için çok umut verici. İkili ilişkilerin normalleşmesi ve aynı zamanda mutabakat sağlanması iki ülkenin de aralarındaki ticaret hacmini arttıracaktır. Ülkemiz ve Rusya’nın yakınlaşması bir tek Türkiye’nin değil, kentimiz en başta olmak üzere bütün bölgeleri de etkileyecektir. İlimizin en önemli ticaret partneri olan Rusya ile yaşanmış olan olumlu gelişmeleri, iş dünyası için çok değerli görerek yakından takip etmekteyiz” dedi.

’’EN BÜYÜK PAYI İSTİYORUZ’’
Rusya’nın Türkiye’ye en yakın olan kapısının Samsun olduğunu vurgulayan Başkan Zeki Murzioğlu, “Böyle önemli ticaret partneri bir ülkey ile ilişkilerin askıya alınması şüphesiz ki iş dünyası adına olumsuz bir durumdu. Lakin ileriye bakılması kanaatindeyim. Rusya‘nın bir tek ticari anlamda değil, kültürel anlamda çok önemli bir partner olduğunu düşünmekteyim. Şüphesiz ki bölgesel bağlamda da çok güçlü bir aktör. Ekonomik olarak, kültürel olarak ve sosyal alanda geçtiğimiz her gün işbirliğimizin artacağı Rusya ile ilişkimizin dostluk düzeyine çıkması açısından gerek Sayın Cumhurbaşkanımızın gerekirse hükümetimizin girişimlerini çok önemli ve değerli bulmaktayım” diye konuştu.

’’KUZEYE AÇILAN KAPI’’
Türkiye’nin kuzeye açılmış olan kapısının Samsun olduğunu belirten Başkan Zeki Murzioğlu, “Deniz yolu ile sevkiyatta en kısa olan güzergah Samsun-Novorossisk arasıdır. Türkiye’nin deniz yolu ile Rusya'ya yapmış olduğu ihracatın büyük bir bölümü Samsun Limanı’ndan yapılmakta. Bu sebepten işbirliğinin gelişiminin sağlanması kentimizi doğrudan etkileyecek. Samsun'un ihracatının gelişmesi için yapmış olduğumuz çalışmalar Rusya'yı temel partner olarak belirlememiz bu anlayış itibariyledir. Rusya'ya çok kez ziyaretler yaparak, iş adamları heyetlerini ağırladık. 2014 yılının Kasım ayında Krasnodar'da ‘‘Samsun İş Günleri’’ etkinliğini düzenlemiştik. Mobilya ile gıda firmalarımızın ürünleri ile beraber götürüp orada büyük bir fuar organizasyonu yaparak, daha da önemli olanı Krasnodar kentinde bir ‘Samsun’ algısını oluşturduk. Valilik ile Büyükşehir Belediyesinin işbirliği ile karşılıklı olarak uçak seferlerinin düzenlenmesi konusunda göstermiş olduğumuz çaba da kamuoyunca bilinmekte. Bu anlamda geçmişte kurulmuş olan işbirliği temellerini güçlendirip karşılıklı olarak diyaloğun geliştirilmesi ilk önceliğimizdir. Hali hazırda bulunan dostluk zemininde Novorossisk ile Krasnodar'da çok güçlü ilişkilerimiz bulunmakta. Bundan sonra ki projelerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
 

Son Güncelleme: 16.08.2016 12:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.