banner388

Samsun ekonomisi uçuşa geçecek

TÜRKONFED ve İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) işbirliği ile kurulan Yerel Demokrasi ve Yerel Yönetişim Forumu, Samsun'da bir dizi incelemelerde bulundu.

Samsun ekonomisi uçuşa geçecek

TÜRKONFED ve İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) işbirliği ile kurulan Yerel Demokrasi ve Yerel Yönetişim Forumu, Samsun'da bir dizi incelemelerde bulundu.

17 Mayıs 2017 Çarşamba 10:17
Samsun ekonomisi uçuşa geçecek

Samsun haber - TÜRKONFED ve İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) işbirliği ile kurulan Yerel Demokrasi ve Yerel Yönetişim Forumu önemli bir rapora imza attı. Kent Bölge: Yerel Kalkınmada Yeni Dinamikler-Türkiye'niıı Kentlerinden Kentlerin Türkiyesi'ne isimli rapor kent-bölge ekonomisinin gelişimini ve dinamiklerini gözler önüne seriyor. Hazırlanan raporun ilk ayağında Samsun, Adana-Mersin, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Konya ve Van'da incelemeler yapıldı. Araştırma yapılan şehirlerde küresel üretim, tüketim ve dolaşım ilişkilerinden nasıl etkilendiği raporlandı. Projenin ikinci kısmında ise 12 şehirden 5'i alınarak buraların sorunları için çözüm önerisi yapılacak. 


TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "TÜRKONFED ve İstanbul Politikalar Merkezi, Yerel Demokrasi ve Yerel Yönetişim Forumu'nu hayata geçirmiştir. Forum, kamu yönetiminin yeniden yapılandırılmasına, sorunların yerel düzeyde çözülmesine yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Dolayısıyla, yeni Anayasa çalışmaları Forum'un önemli amaçlarından biridir. AB'nin yapısal politikalarının başarısının temelinde bulunan yerel demokrasinin gelişmesi, bölgelerin ve illerin yapısı ile dinamiklerini gözeten politikaların izlenmesine imkân sağlayacaktır" diyen Kadooğlu, "Bu yolla ulusal ekonominin de, makroekonomik açıdan sürdürülebilir bir büyüme sağlamasına katkıda bulunacaktır. Yerelden ulusala, ulusaldan küresele kalkınmacı politikalar, Forum'un çalışma alanları içinde yer almaktadır. Bu tuzağın aşılmasında 'Bölgesel Kalkınma Ajansları'na önemli görevler düştüğü inancındayız. Hatta bu kurumsal yapının yanma 'Bölgesel Yatırım Bankaları'nın eklenmesi yerel ekonomik dinamiklerin yaratılmasına katkıda bulunacaktır. Orta gelir tuzağından kurtulacak, kapsayıcı bir ekonomik büyüme dinamiğinin yakalanması hedefi, daha katılımcı ve kalıcı bir demokrasiye kavuşma hedefiyle örtüşmektedir" dedi.

Son Güncelleme: 17.05.2017 10:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.