banner388

Samsun Eczacılar Odası Başkanı'ndan Şaşırtan Açıklama

Samsun Eczacı Odası Başkanı Ecz. Onur Ferhat Karacan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesinde açılacak olan Eczacılık Fakültesinin yanlış olduğunu düşündüklerini belirtti. 

Samsun Eczacılar Odası Başkanı'ndan Şaşırtan Açıklama

Samsun Eczacı Odası Başkanı Ecz. Onur Ferhat Karacan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesinde açılacak olan Eczacılık Fakültesinin yanlış olduğunu düşündüklerini belirtti. 

25 Haziran 2019 Salı 20:28
Samsun Eczacılar Odası Başkanı'ndan Şaşırtan Açıklama

Ecz. Onur Ferhat Karacan yaptığı yazılı açıklamada, “Karadeniz Bölgesi’nin en büyük bilim, sağlık ve eğitim yuvası OMÜ’ye Eczacılık Fakültesi kurulması kararının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girdiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Öncelikle vatanımıza, milletimize ve Samsunumuza hayırlı olmasını dileriz. Türk Eczacıları Birliği ve Samsun Eczacı Odası olarak daha önce yaptığı basın açıklamasında plansız açılan fakültelerin mesleği tehdit ettiğini ifade ederek Ondokuz Mayıs Üniversitesi bünyesinde açılacak olan Eczacılık Fakültesinin yanlış olduğunu düşündüğümüzü belirtmiş, yapılan açıklamada Bafra İşletme Fakültesinin kamu kaynaklarının daha etkili ve verimli kullanılması amacıyla kapatılıp yerine Eczacılık Fakültesi kurulması kararını mantığa aykırı olarak nitelendirmiştik. Mevzu yalnızca bir mesleğin geleceği olmadığını, yapılan yanlışlara devam edildiği sürece ülkenin teminatı olan gençlerimizin geleceği tehlikeye gireceğini, halk sağlığı da olumsuz etkileneceğini bir kez daha dile getiriyoruz” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BafrLi 2019-06-26 00:00:52

Sen yeni Eczacılar yetişmesin bizim tezgah yürüsün biz para kazanalım derdindesiniz. Milleti değil kendinizi düşünen bir avuç azınlıksınız...

Misafir Avatar
OSMAN 2019-06-26 15:26:08 @BafrLi

Dostum inan ki mesele bu değil. Memleketin her yerine hukuk fakültesi açtılar şuan asgari ücrete çalışan girdiği davaya ait kanunları bile bilmeyen avukatlar ordusu türedi. Eskiden avukat-hakim-savcı olabilmek için ortalama üstü bir zekaya sahip olmak gerekirken şimdi vasat avukat-hakim-savcılar var. Kalitenin düşmesi her yere yansıyor unutmamak lazım.Her yere eğitim fakültesi açtılar sonuç ortada. Atanamayan ve özel okullarda iş bulamayan 400 bin öğretmen gencimiz var. Bu politikalar siyasi değil, siyaset üstü ve milli olmalı ve 40-50 yıllık politikalar içinde değerlendirilmeli.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Canik55 2019-06-26 09:44:59

Bafra da olması yanlış Hukuk ta Çarşambaya açıldı sonuç hüsran.

Avatar
bafra bengü 2019-06-26 11:48:50

Eleştiri yerinde ancak bu YÖK 'e yapılması gereken itiraz olmalı,Sanki Bafra'mıza yapılan itiraz gibi algılanmaktadır.İllerde bu eğitim veriliyorsa bunların birazı da ilçelere kaydırılabilir.İlçelere ekonomik,kültürel vb...nacizane destek olunmuş olunabilir.
Çarşamba'ya Hukuk fakültesi açılırken bizler destekledik,sizin gibi eşdeğer durumdaki Baro başkanı bunu eleştirdi mi ??

Avatar
Sinan sarı 2019-06-26 22:31:01

Nereye açılırsa açılsın önce eczacı 65 yaşında emekli olmuş sonra devir veya kapatmalı nüfusa göre eczane açmak çok yanlış sa yaşa göre olması lazım 90 yaşına gelmiş kişiler halen eczacı başında hiç yok kendisine faydası olmayan başkasına olmaz sağlıklı bakanlığı derhal bu duruma el koymalı.yeni eczacı olan kişiler kendilerine iş aramak yerine bu konuda türk eczacı odasına yani TEB i protesto etmeli