banner388

Samsun Doğumevi'nde ortalığı karıştıran iddia

Samsun Doğumevin’de Iraklı bir ailenin yeni doğan bebeği 9 gündür rehin tutulduğu iddia edildi.

Samsun Doğumevi'nde ortalığı karıştıran iddia

Samsun Doğumevin’de Iraklı bir ailenin yeni doğan bebeği 9 gündür rehin tutulduğu iddia edildi.

29 Ekim 2017 Pazar 21:20
Samsun Doğumevi'nde ortalığı karıştıran iddia

Samsun Haber - Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde yeni doğum yapan Irak'lı bir annenin dünyaya gelen bebeğinin 9 gün boyunca hastanede rehin tutulduğu iddia edildi. Hastanede doğum yapan Irak'lı aileden iddiaya göre 2 bin 700 TL ödeme alındı. Hastaneden istenen 2 bin 700 TL parayı borç alarak toparlayan aileden, hastane yetkilileri bu seferde 4 bin 100 TL'lik bir masraf parası talep etti. Iraklı anne Farah Hamid, doğum sonrası hastaneden çıkarken, bebeği ise istenen 4 bin 100 TL'nin ödenememesi nedeni ile hastanede kaldı.

9 gündür rehin tutuluyor

Yeni dünyaya gelen bebeklerine hastaneden talep edilen para nedeni ile kavuşamayan aile, Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi acil servisinde beklemeye başladı. Tam 9 gün boyunca hastanenin acilinde bulunan koltuklarda yatıp kalkan Iraklı ailenin içinde bulunduğu durumu UH-DE Uhuvvet ve İnfak Derneği Başkanı Hüseyin Kılınç'ın sosyal medyaya yansıtması üzerine, olay gündeme geldi. Bebekleri rehin olarak hastanede tutulduğu ve hastane yetkililerinin ödemenin yapılması halinde bebeklerini alabileceklerini söylediği ileri sürülen Iraklı ailenin yanına gazeteciler giderek konu ile ilgili bilgi aldı. Öğlen saatlerinde Iraklı aile ile görüşen basın mensupları, acil serviste çaresizce bekleyen anne ve babanın görüntüleri çekti. Akşam saatlerinde ise rehin olayı iddiasında ilginç bir gelişme yaşandı. Hastane yetkilileri, 9 gün boyunca hastanenin acilinde yatıp kalkan Iraklı aileye bebeklerini teslim etti.

Parada indirim yapıldı

İddiaya göre gazetecilerin hastaneye giderek görüntü alması sonrası, tedirgin olan hastane yetkilileri, Iraklı aileden istedikleri 4 bin 100 TL'lik parayı bin 500 TL'ye indirdi. Ailenin bu parayıda ödemelerinin mümkün olmadığını ve durumlarını iyi olmadığını söylemesi üzerine hastane yetkilileri, yeni doğan bebeği aileye teslim etti.

Son Güncelleme: 02.11.2017 12:20
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberRehinDoğumevi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
burakk 2017-10-29 21:30:38

edin tabi kardeşim yazın faturasını vatandaşın cebine. Kendi halkını bu kadar sömürüp de mültecilere böylesine keyif yaptıran başka bi ülke var mıdır acaba. Adamlar tavşan gibi mübarek çılgınlar gibi ürüyor

Avatar
Vatandaş 2017-10-30 08:47:54

Demekki Irak vatandaşları da Türk vatanadaşları ile aynı kaderi paylaşıyorlar bu ülkenin gerçek sahipleri Suriyeliler

Avatar
ali 2017-10-30 11:44:13

arkadaşlar yapılan yanlış.bunu fırsat bilerek konuyu dağıtmayalım.bizim için önce insan olmalı.bu ülkenin gerçek sahipleri bu aziz millettir.diğerleri ülkesini terkeden.daha açık söyleyeyim terketmek zorunda kalan insanlardır.siz hiç vatansız kaldınızmı.rabbim böyle bir zilleti bu millete yaşatmasın.

Misafir Avatar
yurt 2017-10-31 10:57:49 @ali

kardeşi kaçıp geliyorlar Türkiyeye burda kral oluyorlar. artis gibi geziyorlar sokaklarda. bizim askerde gidip şehit oluyor oralarda.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Serra 2017-10-31 22:57:00

Dini ırkı ne olursa olsun rehin tutmak nedir ya böyle ailelere aslında eve ebe gönderilip evde doğum yaptırsınlar hem daha sağlıklı hem daha ekonomik ve avrupada bile böyle uygulamalar çok!!!

Avatar
Halk 2017-12-31 16:25:45

Irak türkmenleri suriyelilerin haklarına sahip değil. Suriyelilere tüm hizmet ücretsiz ırak turkmenleri ücretli.