banner388

Samsun Dev Organizasyona Hazır

Samsun’da gerçekleştirilecek olan 2017 Deaflympics öncesi yapılan delegasyon toplantısında, Samsun’un bu organizasyon için hazır olduğu belirtildi.

Samsun Dev Organizasyona Hazır

Samsun’da gerçekleştirilecek olan 2017 Deaflympics öncesi yapılan delegasyon toplantısında, Samsun’un bu organizasyon için hazır olduğu belirtildi.

20 Temmuz 2016 Çarşamba 13:50
Samsun Dev Organizasyona Hazır

2017 Deaflympics yani İşitme Engelliler Olimpiyatları’nın 23.'sü 18-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında Samsun'un evsahipliğinde yapılacak. Bugün  Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kongre Merkezi’nde olimpiyatlar öncesi delegasyon başkanları toplantısı yapıldı.

Toplantıya katılan  ICSD (Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi) Başkanı Valery Rukhledev,“Her ne kadar adaylık sürecinde şüphelerimiz olsa da 2017 Deaflympic öncesinde Türkiye’nin kalbinin ne kadar sıcak olduğunu ve kültürünü görme imkanı bulduk. Önümüzdeki sene çok geniş bir katılımla yapılcak organizasyon şu anda yüzde 99 hazır durumda ve çok başarılı bir turnuva olacak,çıtayı daha da yukarı koyacağız” dedi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin ise, “Türkiye test gibi bir dönemden geçse de herkesin gördüğü gibi herhangi bir güvenlik problemimiz yok. Gelen misafirlerimize Türkiye’ye gelmeye mani bir şey olmadığını gösterdikleri için teşekkür ediyoruz. Hedefimiz 2012 yılındaki 4 bin 300 sporcuyu geçmek. Şehrimizde bir süredir işaret dili için özel eğitimli arkadaşlar yetiştiriyoruz ki Samsun işitme engellilerin rahat edeceği bir şehir olsun”diye konuştu.

Ttalı bir telaş içerisinde bulunduklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da, “Samsun her geçen gün içerisinde hayat şartları yükselen bir şehir. Yaşadığımız olumsuzlukları geride bıraktığımızı düşünüyoruz. Sizi misafir ettiğimiz için çok mutluyuz ve sizin de mutlu olmanızı istiyoruz” diye konuştu.

TİESF Başkanı Yakup Ümit Kihtir, “2017 yılı için eksiklerimizi giderip hep beraber güzel, olumlu bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Devletimizin de verdiği tam destekle Paralimpik oyunlarının daha ötesinde bir organizasyon gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Samsun şehri yönetimine ve halkına teşekkür ediyoruz. ” dedi.

 

Son Güncelleme: 20.07.2016 14:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.