banner388

Samsun'dan yerli otomobil atağı

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan Devlet Su İşleri 7'nci Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen yatırım toplantısı için Samsun’a geldi.

Samsun'dan yerli otomobil atağı

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan Devlet Su İşleri 7'nci Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen yatırım toplantısı için Samsun’a geldi.

17 Mart 2018 Cumartesi 21:49
Samsun'dan yerli otomobil atağı

Samsun Haber - Sağlık Bakanı Ahmet Demircan Samsun’da katıldığı toplantıda Samsun iline yapılması düşünülen yatırım planları hakkında konuştu.

Bakan Demircan yapmış olduğu konuşmada, “Bugün Samsun’u konuşmak için bu toplantıyı gerçekleştirdik. Samsun Türkiye’nin fevkalade güzel ve fevkalade büyük potansiyele sahip bir vilayeti. Tarımdan sanayiye, ticaretten turizme her alanda ülke ekonomisine katkı sağlayan bir ilimiz. O nedenle bu ile yapılacak her yatırım ve gelecek olan her yatırımcı hem Samsun’dan istifade eder hem de Samsun’dan ülkemi istifade eder. Samsun’a yapılan bir yatırım geriye 10 olarak geri döner. Ben Samsun ile ilgili bazı sorunları paylaşmak istiyorum. Bu sorunların ilki Samsun’un çevre yolu sorunudur. Samsun’un ciddi bir ulaşım yapılanmasına ihtiyacı vardır. Samsun doğu istikametinde güneyden gelecek olan bir otoyolu Samsun’u çevreyolu olarak dolaşıp, Samsun’un doğusuna Karadeniz sahil yoluna katılması gerekir. Önümüzdeki Eylül ayı başlarında bu çalışmaları başlatmış olacağız. Aynı şekilde Ankara-Samsun hızlı tren proje çalışmaları da iki bölüm olarak devam ediyor. Projesi biter bitmez de hızlı tren Samsun’a ulaşmış olacak. Diğer taraftan ise Samsun’un karayolu ulaşımıyla ilgili batı çevreyoluna da ihtiyacı var. Öte yandan şehrimizde bir üniversitemiz var ancak bir devlet üniversitesi daha Samsun ilinde beklenen bir durumdur. İnşallah önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımızın şehrimizi ziyaretiyle birlikte bu çalışmalar da netlik kazanacaktır” ifadelerini kullandı. 

“Samsun olarak yerli otomobile talibiz”

Yerli otomobil konusunda da bilgi paylaşımında bulunan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, “Yerli otomobil sanayi gündeme gelirse biz de Samsun olarak bunun taliplisiyiz. Biz Samsun olarak kendimizi buna hazırlamamız lazım. Bu nedenle ilimizin organize sanayi alanlarını daha da çoğaltmak ve genişletmek için çalışma başlattık. Özellikle tarım arazileri dışında sanayi alanları nereler olabilir anlamında çalışmalarımızı da yapacağız” dedi.

“Samsun’a 2 devlet hastanesi kuracağız”

Sağlık alanlarındaki yatırımlar hakkında da bilgi veren Bakan Demircan, “Samsun ilimize sağlık alanında ciddi yatırımlar var. Daha önceden başlamış olan şehir hastanesi projesinin yer sorunu çözülmüş ve inşallah bu yıl içerisinde bu hastanemizin temelini atmış olacağız. Samsun’un doğu ve batı istikametinde devlet hastanesi ihtiyacı vardı. Bunların da birini Tekkeköy’e, diğerini ise Atakum ilçesine kurmak üzere yine bu yıl içerisinde çalışmalarımıza başlayacağız” diye konuştu.

Son Güncelleme: 18.03.2018 15:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
engin 2018-03-18 14:45:25

ALLAH bu devlet ve millet için güzel çalışmada bulunan herkesden razı olsun

Avatar
samsunlu 2018-03-19 10:02:27

sayın bakanım siz iyiniyetli olarak samsunun gerçekten yatırımlara ihtiyacı var ama ben böyle bir toplantı olduğunu basından öğrenmiş bulunuyorum belki benimde bir fikrim olurdu yatırım anlamında kredi verirseniz ben bir çok alanda yatırım yaparım