banner388

Samsun'dan Toplu Sözleşmelere Tepki

Türk Enerji-Sen Orta Karadeniz Şubesi yönetimi  DSİ, TEİAŞ, EÜAŞ, Şeker Fabrikaları, ÇAY-KUR, KOSGEB ve Bilim Sanayi Teknoloji Kurumlarından  katılan sendika yöneticileri ve temsilciler basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. 

Samsun'dan Toplu Sözleşmelere Tepki

Türk Enerji-Sen Orta Karadeniz Şubesi yönetimi  DSİ, TEİAŞ, EÜAŞ, Şeker Fabrikaları, ÇAY-KUR, KOSGEB ve Bilim Sanayi Teknoloji Kurumlarından  katılan sendika yöneticileri ve temsilciler basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. 

01 Ekim 2016 Cumartesi 12:55
Samsun'dan Toplu Sözleşmelere Tepki

Türk Enerji-Sen Orta Karadeniz Şube Başkanı Şuayip Deniz Demir, 2015 yılında yapılan 3. Toplu Sözleşmelerin çalışanların sorunlarını  çözmekten uzak, siyasi erkin sınırlarından dışarı çıkamamış bir sözleşme olarak kaldığını söyledi.

Demir, 657 sayılı kanuna değinerek, ''İş kolumuzda 657 sayılı kanuna tabi memura yüzdelik zam dışında hiç bir zam verilmemiş olmakla beraber, 657 sayılı kanun  ekonomik gücü artan parametreler  karşısında gitgide değer kaybetmektedir. Mühendis, tekniker, teknisyen ve memurların ek göstergelerinin 800  puan artırılması, ek ödemelerin acilen gözden geçirilmesi artık şart olmuştur. Toplu Sözleşmede KİT çalışanlarının ücret gruplarının düzenlenmesi, yıllık izin meseleleri ve 4C'liye  kadro verilmek üzere çalışma yapılacağı hususu bırakın kadroyu, verilen sözler ve yapılacağı söylenen çalışma havada kalmıştır. Binlerce 4 C'linin umuduyla, geleceğiyle oynanmıştır. Kırılan bu umutlar,verilen sözler yerine getirilerek hayata döndürülmelidir. Bu mesele derhal, öncelikli olarak halledilmelidir'' diye konuştu.

'(FETÖ) Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik yapılan operasyonlar kapsamında kamuda açığa alınıp, memuriyetten ihraç edilmeyenlerin durumu da en kısa zamanda netleştirilerek, suçsuzlukları ispat edilenlerin kurumlarına geri dönmeleri sağlanarak mağdur edilmemelidirler'  şeklinde konuşan Şuayip Deniz Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:"15 Temmuz'da rejimi yıkmaya dönük organize bir terör örgütünün kalkışması ve Türk halkının demokrasiye ve devletine sahip çıkmak için sokaklara dökülüp, meydanlara dolup taşması bize çok şeyler ifade etmelidir. Ülkemizin etrafında yaşanan gelişmeler doğrultusunda bugün birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımızın olduğu zor bir dönemden geçmekteyiz. Milletçe sahip olduğumuz demokratik değerlerin ve cumhuriyetimizin kıymetini iyi bilip, daha da sahip çıkmalıyız.''

Kamuda yaşanan liyakat sorunu ile ilgili yaşanan sorunları da konuşan Demir, "15 Temmuz olayı bize devletin omurgalı, ilkeli ve duruş sahibi bürokratlara ne kadar ihtiyaç duyduğunu gösterdi. Kamuda bir kesimi kollayıp, çalışanı kategorize etmenin ülkemizi getireceği noktayı herhalde herkes görmüştür. Sayın Cumhurbaşkanımızın hiçbir şeyin 15 Temmuz öncesindeki gibi olmayacağını beyan ettiği üzere tüm çalışanlar kucaklanmalıdır." dedi.


Emir Dursun AKAR

Son Güncelleme: 01.10.2016 13:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.