banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'dan Suudi Arabistan'a ticaret köprüsü

Suudi Arabistan'dan Samsun'a gelen heyet Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nu ziyaret etti.

banner269

Samsun'dan Suudi Arabistan'a ticaret köprüsü

Suudi Arabistan'dan Samsun'a gelen heyet Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nu ziyaret etti.

10 Mayıs 2017 Çarşamba 14:12
Samsun'dan Suudi Arabistan'a ticaret köprüsü

Samsun haber - Suudi Arabistan’ın Riyad ve El-Kasım kentinden Milli Eğitim Bakanlığı yöneticilerinden Dr. Aziz Abdulmohsin, Eğitim Geliştirme Direktörü Dr. Al Aiyed, yatırımcı Abdulmajeed Saleh, Hakim Sulaiman Nasser, yatırımcı Mohammad Rashed, Suudi Elektrik Şirketi Müdür Yardımcısı Moayyed İssa, Yatırım Danışmanı Amer Mohammed, yöneticiler Abdulmajeed Sulaiman ve Raffea İssa, Türk Hava Yolları Riyad Müdürlüğü Pazarlama Şefi Abdullah Okutan, Samsun'a geldi. Bir dizi incelemelerde bulunan heyet Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu ziyaret etti. Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Serinkaya ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Batı Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Temel Uzlu'nunda olduğu ziyarette Murzioğlu Samsun'un ekonomik yapısı hakkında bilgi verdi.


Başkan Murzioğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi, “Karadeniz çanağının en büyük kenti Samsun, dört ulaşım aksına sahip Türkiye’nin üç şehrinden bir tanesi. Samsun otomotiv yan sanayinden tekstile, metalden mobilyaya, bol ürün çeşidinin üretildiği bir şehir. Kentimiz ayrıca, konumu itibariyle de lojistik anlamda çok önem arz ediyor. Bu konumunu iyi değerlendirmek adına Avrupa Birliği’nden aldığımız destekle yaptığımız Lojistik Köyümüz tüm hızıyla devam ediyor. Aynı zamanda Samsun, Türkiye’nin sağlık yatırımları anlamında önemli bir merkez olması nedeniyle ‘sağlık turizmi’ açısından da ciddi bir potansiyele sahiptir. Başta Arap Yarımadası ve Kuzey Afrika ülkelerinden olmak üzere tedavi amaçlı olarak kentimizde pek çok misafir ağırlıyoruz. Bunların yanında, kentimizin turizm alt yapısı da gelişmiş durumdadır. Kentimiz, lüks ve temiz otelleri, restoranları, kafeleri ile şehrimizde önemli turizm hizmetlerine ekonomik fiyatlarla kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Samsun’u lezzetli yemekleri, doğal güzellikleri, temiz havası ve eşsiz güzellikleri ile sizlere sunmak istiyoruz. Yatırımlarınıza her zaman kapımız açık. Bu konuda sizlere destek olmaya hazırız.

Samsunumuz son yıllarda turizm alt yapısında önemli bir gelişim sağladı. Karadeniz’in en büyük ve en gelişmiş şehri Samsun’da turizm potansiyeli sürekli gelişim içinde. Şehrimiz, sahip olduğu doğal turizm alanları, yaylaları, sahilleri, termal tesisleri, gölleri ve şelaleleri ile muhakkak görülmesi gereken kentlerden biri konumunda. İlimizde geniş yatırım alanları mümkündür. Özellikle yabancı yatırımcılara destek olma konusunun bizim en önemli görevlerimizden biri olduğuna inanan odayız. Sizlerle birçok ortak noktamız var. Samsun, benzer örnekleri Dubai’de, Cidde’de olduğu gibi deniz kullanımı açısından özellikle marina anlamında yatırıma bir müsait kent. Artık, Türk Ticaret Kanunu’na göre yabancıların ülkemizde mülk edinme ve yatırım yapabilme kolaylıkları var. Umarım bu ziyaretler, işbirliğimiz adına önemli kapılar açar. Biz de oda olarak işbirliğinin artırılmasına gereken desteği vereceğimizden hiç kuşkunuz olmasın" 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.