banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'dan Rusya'ya 40 dakikada gidilecek 

Krasnodar-Samsun uçak seferlerinin başlamasıyla birlikte Samsun Rusya arası 40 dakikaya düşecek.

banner269

Samsun'dan Rusya'ya 40 dakikada gidilecek 

Krasnodar-Samsun uçak seferlerinin başlamasıyla birlikte Samsun Rusya arası 40 dakikaya düşecek.

11 Mayıs 2017 Perşembe 13:12
Samsun'dan Rusya'ya 40 dakikada gidilecek 

Samsun haber - Samsun'da iş adamları Sevgi Kafe'de buluştu. Çok sayıda iş adamı ve yöneticinin katıldığı kahvaltı programında Samsun'un gündemine dair bilgi paylaşımları yapıldı.


Toplantıda konuşma yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan hakaretle ilgili, "9 Mayıs kutlamalarını biz 1 güne değil, 1 haftaya yaydık. Bu aralar Atatürk ile ilgili olur olmaz, aklı eren ermeyen insanlar bir takım olumsuzlukları söylüyor. Bu devlet aklını rahatsız ediyor. Böyle bir şey ne gündemimizde yok. Bunun suni gündem olarak sokulmasının da art niyet olduğunu düşünüyorum. Bunlara fırsat verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Zaten verilmeyecektir de. Bunlar kabul edilebilir şeyler değil. Yeri de zamanı da değil, tartışılması da son derece yanlıştır. Burası ‘İlkadım ve Atatürk Şehri’ bu tarz şeyler bizi hep rahatsız ediyor" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise Krasnodar Samsun uçak seferleri konusuna değinerek, "Dün, Rusya’dan ayın 13’ünde başlayacak olan seferler ile ilgili gönderdiğimiz tanıtım toplantısı yapan ekip Samsun’a geldi. Cumartesi günü Krasnodar’dan Samsun’a ilk uçak geliyor. Bu 52 yolcu kapasiteli bir uçak. Rusline havayolu şirketi bu uçağı tercih etti. Bundan sonraki her Cumartesi bu seferler olacak. Uçuş süresi 40 dakika sürecek. Arkadaşlarımız, 1 haftadır Rusya’da tanıtım günleri etkinlikleri yapıyorlar. Ruslar adına iş kolay. Onların vize sorunu yok. Oradan uçağın dolu gelmesini sağlamak pek güç gözükmüyor. Rusya’ya dönecek uçakta ise biz daha önceden girişimlerde bulunmasak uçak doldurulamaz gibi geliyor bana. Bu konuda sadece bu uçağa destek olmak ve yaşatmak için bünyenizdeki çalışanları Krasnodar’a gönderebilirsiniz. ‘Git, orada nasıl pazarlar var incele gel’ diyebilirsiniz. Krasnodar-Samsun seferleri haftada 1 kez olacak diye oraya giden insanların 1 hafta boyunca orada kalmak zorunda olduğu düşünülmesin. Krasnodar’dan İstanbul’a her gün uçak seferleri var. İstanbul üzerinden de Samsun’a dönebilirler. Bu uçuşlar haftada 2 gün olarak planlanıyordu. Ramazan ayının araya girmesi ve havaalanının akıbeti ilgili olayları gözlemek için şu anda haftada 1 uçuş olsun istediler" şeklinde konuştu.


Başkan Yılmaz konuşmasının devamında ise "Referandum süreci yorucuydu ve bitti. Ülkemiz, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi sürecine girdi. ‘Evet’ diyende ‘hayır’ diyen de bu ülkenin geleceği için düşüncelerini sandığa yansıttılar. Sonuçlar üstünde çeşitli tartışmalar oluyor ama sonuçta yeni sistem kuruldu. Deniz Baykal Bey’i de dinledim. Onlar da yeni bir süreçte siyasetin gereği olarak yapması gerekeni yapmaya çalışıyorlar. Hayat devam ettiği sürece bu rekabet olacak. Bu rekabet, ülkemizin aydınlık geleceği için hayırlara vesile olsun. İçinde bulunduğumuz coğrafyada kendi içimizdeki demokratik tartışmaları, bizim ülkemize karşı iyi niyet beslemeyen insanlara karşı kendi içimizdeki birlik ve beraberliği rahatsız edecek ölçeklere döndürmememiz gerekiyor. Bizim istikrara, el ele tutuşmaya, kalkınmaya ihtiyacımız var. Bundan sonra bu sistemden vaat edilen ve bahsedilenlerin gereği yerine gelir diye düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.


Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'da 19 Mayıs 2019 yılına kadar kent estetiği çalışmalarının tamamlanması gerektiğini söylediler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.