banner388

SAMSUN'DAN POLİSE 356 TAZE KAN

Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu’nda okulda son senesini geçiren 356 polis adayı yemin ederek polisliğe ilk adımı attı.

SAMSUN'DAN POLİSE 356 TAZE KAN

Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu’nda okulda son senesini geçiren 356 polis adayı yemin ederek polisliğe ilk adımı attı.

21 Haziran 2016 Salı 13:46
SAMSUN'DAN POLİSE 356 TAZE KAN

Samsun 19 Mayıs PMYO 14. Dönem Yemin Töreni bugün okulda düzenlendi. 235 erkek, 121 bayandan oluşan toplam 356 polis adayı, polis olmadan önceki son aşama olan yemin töreninde silah ve Ceza Hukuku kitabının bulunduğu masaya el koyarak yemin ettiler.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, protokol konuşmaları ile devam etti. Konuşma öncesinde sıcaktan bunalan bir bayan polis adayı fenalaşarak baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren polis adayı yapılan müdahalenin ardından kendine gelirken, program kaldığı yerden devam etti.
Törenin açılış konuşmasını Polis Okulu Müdürü Cihan Alagöz yaptı. Alagöz, yeni polis olacak adaylara mesleklerinde başarılı olmalarını ve uzun yıllar vatanlarına hizmet etmelerini diledi.

"BİRLİĞİMİZİ VE DİRLİĞİMİZİ BOZMAYA ÇALIŞIYORLAR"
Türkiye üzerinde oynanan oyunlara vurgu yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Yemin eden polis adayların öncelikle kendilerine, ailelerine ve memleketimize hayırlı olmalarını diliyorum. Başarılı bir meslek hayatı geçirmenizi diliyorum. Zor bir coğrafyada farklı kültür ve kimliklere ev sahipliği yapan bir ülkeye sahibiz. Ülkemiz, son yıllarda gelişen demokrasisi ve ekonomisiyle dünyada dikkatleri üzerine topluyor. Ülkenin bu dikkat çeken yükselişi birilerini rahatsız etmiş olacak ki son dönemlerde maalesef ülkemizde polisimize, askerimize alçakça saldırılarla birliğimizi ve dirliğimizi bozmak için uğraşıyorlar. Türkiye’nin güvenliğinden asla taviz vermeyiz. Bu yüzden terörle mücadelemiz Cumhurbaşkanımızın dediği gibi sonuna kadar devam edecektir. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi güvenliği bahane ederek hukukun çiğnenmesine, demokrasinin duraksamasına, özgürlüklerin kısıtlanmasına da asla imkan tanımayacağız. Özgürlük ile güvenliğin arkasındaki dengeyi çok iyi biliyoruz. Askere, polise, molotof atanların, kurşun sıkanların ve bunlara destek olanların özgürlük ve demokrasi inancına, bizim inancımızda yer yoktur. Ancak hukuk çerçevesi içerisinde herkes demokratik tepkisini gösterebilir. Bu çerçevenin dışarısına çıkacak olan olursa gereken cevabı kanunlar karşısında alır. Sevgili öğrenciler, bugünden itibaren öğrenciliğiniz son buluyor. Artık 170 yıllık geçmişe sahip, sadakat ile ülkesine hizmet eden emniyet teşkilatının birer neferi oluyorsunuz. Sorumluluğunuz çok büyük. Hepinizi tebrik ediyor başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Diğer yandan, okulun dönem birincisi Abdullah Çavuş, ikincisi Gülenay Karakaya, üçüncüsü de Zehrahan Nakkaş oldu.
Konuşmaların bitmesinden sonra yemin töreniyle birlikte polis adayları keplerini atarak mezuniyetlerini kutladı. Bazı adaylar sevinç gözyaşlarına boğulurken bazı adaylar oyun havası eşliğinde arkadaşları ve aileleriyle oyun oynadılar.
Programda Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Samsun İl Jandarma Komutanı Jandarma Kd. Albay Ercan Yaşin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ve polis adaylarının yakınları yer aldı.
 

Son Güncelleme: 21.06.2016 13:54
Anahtar Kelimeler:
PolisSamsunMezun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.