banner388

Samsun'dan Giresun'daki olaya tepki

Samsun Tabip Odası, Giresun'da polis ekiplerinin müdahale ettiği hasta yakınının hayatını kaybetmesi olayında doktorun açığa alınmasına tepki gösterdi. 

Samsun'dan Giresun'daki olaya tepki

Samsun Tabip Odası, Giresun'da polis ekiplerinin müdahale ettiği hasta yakınının hayatını kaybetmesi olayında doktorun açığa alınmasına tepki gösterdi. 

30 Temmuz 2018 Pazartesi 13:35
Samsun'dan Giresun'daki olaya tepki

Samsun haber - Geçtiğimiz günlerde Giresun'da polis direnen hasta yakını müdahale sırasında kalp krizi geçirmiş ve vefat etti. Olayla ilgili soruşturma kapsamında doktor açığa alındı. Samsun Tabip Odası da basın açıklaması düzenleyerek doktorun açığa alınmasına tepki gösterdi. 


Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan yaptığı açıklamada, "Giresun’da 27 Temmuz 2018 Cuma günü bir  hasta yakını yanında hasta olmadan evdeki hastası için ilaç yazdırmak istemiş, kanunlara göre suç olan bu işlemi yapmayan hekimin çalışmasını aksatacak şekilde ısrarcı olması üzerine hekim talimatlara ve prosedürlere uygun bir biçimde ‘Beyaz Kod’ vermiş, bunun sonucunda olay yerine gelen polis ekibine de direnen hasta yakını müdahale sırasında kalp krizi geçirmiş ve vefat etti. Bugün twitterda Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından  soruşturma başlatıldığı ve soruşturmanın selameti açısından hekimin açığa alındığı bildirildi" dedi.

"KANUNLARA AYKIRI BİR DAVRANIŞ"

Hekimin açığa alınmasını kanunlara aykırı olarak değerlendirdiklerini belirten Başkan Erkan, "Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hiç kimse hukuktan üstün değildir. Kanunları bilmeyen, sağlık işleyişini bilmeyen medya ve toplum tarafından sanki hekim suç işlemiş gibi yaratılan algıya paralel olarak Sağlık Bakanlığınca hekim arkadaşımızın açığa alınmasını kanunlara aykırı bir davranış olarak değerlendiriyoruz. Toplum ve medya kanunlar ve sağlık işleyişi hakkında bilgilendirileceğine tam tersine kanunları uygulayan hekimin suçlu gibi açığa alınmasını doğru bulmuyoruz ve bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Sağlık Bakanlığı’nı hukuka uygun hareket etmeye davet ediyoruz" diye konuştu.

"Sayın Sağlık Bakanı’na şunları sormak istiyoruz?" diye Başkan Erkan soruları şu şekilde sıraladı;

"1-Hekim soruşturmayı hakedecek ne yapmıştır? 

2-Hasta olmadan reçete yazmak (reçete yazdırmaya gelen kişinin durumu ne olursa olsun) kanunlara göre suç değil midir?

3-Hekim kanunsuz bir işlem yapmaya zorlandığı zaman kendisi olayın üstesinden gelemiyorsa (ki hekim hasta yakınını ikna etmek için elinden geleni yapmış ancak muvaffak olamamıştır) Beyaz Kod vermesi prosedürlere aykırı mıdır?

4-Her şeyi kanunlara/prosedüre uygun yapan hekimin açığa alınma gerekçesi nedir? Hekim açığa alınmadığında soruşturmanın selameti nasıl olumsuz etkilenecektir?

5-Hekimin haksız yere açığa alınması toplumda ölümün hekim yüzünden olduğu algısı yaratmayacak mıdır?

6-Her gün binlerce benzeri olay yaşanmaktadır. İnsiyatif alıp hasta mağdur olmasın diye reçete düzenleyen bir çok hekime neden soruşturma açılmaktadır? 

7-Hastaya, görmeden ilaçları yazmış olsa ve hasta vefat etse bu sefer de hastayı görmeden ilaç yazdığı için mi soruşturma açılacaktı?

8-Medyada doktoru suçlayan, onu ölümden sorumlu tutan paylaşımlara (Örneğin: Haşmet Babaoğlu’nun doktora hakaret eden ve hedef gösteren twitine) karşı ne yapmayı düşünüyorsunuz?"

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fert 2018-07-30 13:39:14

bu sefer tabip odası haklı. hasta olmadan reçete yazmak yasaktır. yazan doktora 72bin lira ceza yazılır.

Avatar
ilkadım zeytinlik 2018-07-30 15:52:25

87 yaşında bir adamı döverek gözlerine biber gazı sıkarak öldürüyorsunuz doktor haklı olabilir ama bunu polise şikayet ederek değil tatlı dille anlatarak çözebilirdi bunu da geçtim nasıl bir polis kendi vatandaşının ölümüne neden olabilir ya

Avatar
Dilek 2018-07-30 17:20:29

Çok iyi yapmışlar o doktora helal olsun

Avatar
misafir 2018-07-30 17:23:45

çok husus var. ölenin ne dediğini bilmiyoruz. dikkatli olmak lazım.

Avatar
Vatanperver 2018-07-30 14:55:06

Bencede haklı bu tabip odası ilk defa, lakin bu yönetmeliği çıkaran ,bu kendini bilmez doktora emir tebliğ eden devlet doktor da emri uyguluyor ama insiyatif kullanma hakları olmalı ,80 küsür yaşında bir insan için beyaz kod yapmaması gerekirdi..!!!

Avatar
melisa 2018-07-30 22:42:41

doktorlarla konuşulmuyor hastalığımız hakkında bile bilgi alamıyoruz çoğu zaman kovuluyoruz bizde doktorların bu tavrından bıktık! olan amcaya oldu, eşi hasta olduğu için meslek etiği gereği evinde görmeye gidemez miydi? zaten saat 15.00 dan sonra sağlık ocağında hiçbir doktor hizmet vermiyor. karşısında 82 yaşında bir insan var ya ne kadar tehlikeli olabilir?

Avatar
Mehmet 2018-07-30 22:58:29

Doktor olmuş da ne olmuş kendinizi halktan üstünmü görüyorsunuz herkes haddini bilecek bizim vetgilerimizle dünyanın parasını alıyorsunuz

Misafir Avatar
ÜCRETLİ ÇALIŞAN 2018-08-01 01:51:34 @Mehmet

MEHMET BEY BURADAN VERGİ NUMARANI YAZDA MATRAHINA BAKALIM NE KADAR VERGİ VERMİŞSİN YADA YAPILANDIRMAK İÇİN NE YAPMIŞSIN BU KLİŞE SÖZLERDEN BIKTIK ARTIK BİZ ÇALIŞAN KESİM KİMSENİN VERGİLERİYLE MAAŞ ALMIYORUZ ALNIMIZIN TERİ OLAN ÇALIŞMA KARŞILIĞI ÜCRET ALIYORUZ OLAY A GELİNCE ÜZÜCÜ AMA KANUN GEREĞİ YAPILAN İŞLEM VAR GİBİ SANKİ DOKTOR HASTA YAKININI DARP ETMİŞ GİDİN DARP EDENLERE YAZIN BAKALIM SIKIYSA KANUNU KOYAN LARA YAZIN MEHMET BEY BURADAN SIKMAKLA OLMUYOR...

Beğenmedim! (1)
Misafir Avatar
mehmet efendi ye 2018-07-31 00:14:34 @Mehmet

doktor olmuş halktan üstün değil ama senden üstün olduğu kesin sen vergin kadar konuş doktor senin verginle maaş almıyor bunu da bil bir tarafın ağrıdığında maliye bakanlığına yada defterdarlığa git vergini verdiğin yer sana iyi bakar.doktor senin gibilerden daha fazla vergisini veriyor bunu da bil.buradan boş konuşmak güzel kanunun gereğini yapan doktora dil uzatma dilinde yaralar çıkar bakacak doktor bulamazsın haberin ola

Beğenmedim! (3)
Misafir Avatar
dr. 2018-07-31 00:08:29 @Mehmet

en ufak bir ağrı yada sızın olunca koşa koşa gidersin doktora ama buradan sallamayı da bilirsin senin vergin değil devletin verdiği hizmet karşılığını alıyor doktor sen vergin kadar konuş vergi kaçırmak için türlü türlü fırıldak işler yapıyorsunuz sonrada buradan ahkam kesiyorsunuz .doktor senden daha fazla vergi veriyor bunu biliyormusun bilmiyorsan araştır...

Beğenmedim! (1)
Misafir Avatar
samsunlu 2018-07-31 00:03:46 @Mehmet

doktor olmuş okumuş insanlığa hizmet veriyor ama sizin gibilere de veriyor kanun ne derse onu yapmış sıkıysa kanunu koyanlara söyle ya da buradan yaz doktor senin verginle maaş almıyor bunu da kafana sok çalıştığı hizmetin karşılığını alıyor.doktor senin verdiğin verginin 3 katı vergi veriyor sen vergi kaçırmaya çalışırken onlar maaşları eline geçmeden vergileri kesiliyor buradan sallamak kolay ama boş sallama kimbilir vergi kaçırmak için ne fırıldaklar çeviriyorsun..

Beğenmedim! (1)
Misafir Avatar
samsunsporlu 2018-07-30 23:59:05 @Mehmet

sen kimsin ne kadar vergi veriyorsun bırak bu ağızları çalışan kesim sizden daha fazla vergi veriyor boş konuşma.doktor kanun gereğini yapmış hasta olmadan ilaç yazılmaz evde sağlık hizmeti denen yer var gitsin orada işlem yaptırsınlar. Buradan sallamak kolay gün de kaç hastaya bakıyor bu insanlar bunu biliyormusun al vergini başına çal..

Beğenmedim! (3)
Avatar
ercan 2018-07-30 23:43:51

tabip odası hangi hasta hakkı için evet bu kezde biz hatalıyız dediniz doktora şiddete hayir ama bazen misliyle hakeden kasaplarıniz var farkindamisiniz devlet memurusunuz diye hastaniza müsteri gozuyle bskamazsiniz.

Misafir Avatar
erbey 2018-08-03 09:46:40 @ercan

gerçekten hakkıyla kaç hasta bakıyorsunuz merak ettim=) sadece tıpta 80 lerden bugünlere gelemedik.

Beğenmedim! (1)
Misafir Avatar
dr. 2018-08-02 17:15:51 @ercan

Ercan bey müşteri gözüyle bakmak için hastane sahibi ya da kar ortağı olmak lazım bizim aldığımız ücret belli.Aile sağlığı merkezinde ve devlet hastanesinde bu iş bu dur bir hekim günde kaç hasta bakıyor biliyormusunuz sonuçta bunlarda insan 24 saat çalışıp bazen hiç dinlenmeden görevine devam eden hastane doktoru ya da personeli dahi var.Karşılıklı anlayış olmalı

Beğenmedim! (1)