banner388

Samsun'dan Dünyaya Uzanış

Estetik cerrahide Türkiye’nin başarılı bir ülke olduğunu belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, bu alanda dünyada üç ülkeden birinin Türkiye olduğunu söyledi.

Samsun'dan Dünyaya Uzanış

Estetik cerrahide Türkiye’nin başarılı bir ülke olduğunu belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, bu alanda dünyada üç ülkeden birinin Türkiye olduğunu söyledi.

04 Mart 2017 Cumartesi 16:33
Samsun'dan Dünyaya Uzanış

Samsun Haber- Son yıllarda birçok alanda önemli gelişmeler kaydeden Türkiye, estetik cerrahide de dünyada adından söz ettiriyor. Estetik cerrahi başarısı ve uygun fiyat avantajları sunan Türkiye’ye dünyanın her yerinden talep var. Türkiye’de İstanbul’dan sonra en önemli estetik cerrahi merkezlerinin arasında Samsun geliyor. Estetik cerrahinin uluslararası bir konuma geldiğini belirten FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, sağlıkla beraber Türkiye’nin gönüllü elçiliğini yaptıklarını söyledi.

"Türkiye dünyada bir merkez haline geldi"

Türkiye'nin estetik cerrahide dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğunu belirten Doç. Dr. Hayati Akbaş, "Estetik cerrahide dünyada üç ülke saymak gerekirse Amerika, Brezilya ve Türkiye'yi sayabiliriz. Türkiye estetik cerrahi konusunda Avrupa'nın çok çok ilerisinde bir ülke. Estetik cerrahi için dünyanın her yerinden ülkemize insanlar geliyor. Gelen bu insanlar saç ektirmek, yüz gençleştirme operasyonları, burun estetiği, meme estetiği, vücut şekillendirme operasyonları yaptırma amaçlı Türkiye'ye gelmektedir. Türkiye'nin tercih edilmesindeki en büyük neden Türkiye'nin estetik cerrahi konusunda başarılı olması ve diğer ülkelere göre fiyat avantajı. Estetik cerrahide Türkiye dünyada bir merkez haline geldi" dedi.

"Yurt dışından bize ortaklık teklifleri geliyor"

Estetik cerrahide Türkiye’de İstanbul'un ardından Samsun'un geldiğini ifade eden Akbaş, "Türkiye’de estetik cerrahide İstanbul’dan sonra en bilinen yer Samsun. Samsun’un tercih edilmesindeki sebepleri sayacak olursak öncelikle burada başarılı operasyonlar gerçekleştiriyoruz. Ulaşım kolay ve güzel bir şehir. İnsanlar buraya geldiklerinde hem güzelce tedavilerini oluyorlar hem de güzelce vakit geçiriyorlar. Hatta yurt dışından birçok hastamız burayı çok sevdikleri için bir süre sonra Samsun’a bu sefer aileleriyle gezmeye geliyorlar. Ülkelerindeki eşine dostuna hem güzel bir tedavi gördüklerini hem de Samsun’u anlatıyorlar. Zaten Samsun sağlık turizmi açısından bilinen bir yer. Son yıllarda estetik cerrahide de kendini kabul ettirmiş durumda. İnsanlar Afrika, Amerika, Asya, Avrupa bütün ülkelerinden buraya geliyorlar. Eskiden insanlar bu tarz operasyonlar için İsviçre’ye giderdi. Şimdi İsviçre’den buraya insanlar geliyor. Geçen hafta İsviçre’den 4 hastamız vardı. Samsun artık sadece Türkiye’nin değil dünyanın tanıdığı bildiği bir estetik cerrahi merkezi haline geldi. Biz bu noktada bir nevi gönüllü elçilik yapıyoruz. Ülkemiz hem sağlık turizmi açısından kazanıyor hem de ülkemizin iyi bir tanıtımı oluyor. Yurt dışından bize ortaklık teklifleri geliyor. Bizim Azerbaycan, Gürcistan’da kliniklerimiz ve Avrupa’da tanıtım ofislerimiz var. Ama bizim her yere yetişme gibi bir durumumuz olamaz. Yurt dışında şube açmayı düşünmüyorum. Bu sadece para kazanma olayı değil bu aynı zamanda gönüllü elçilik olayıdır. Bu faaliyet burada yapıldığı takdirde anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bizim yaptığımız estetik cerrahi faaliyeti uluslararası bir faaliyet haline dönüştü. Bunun ülkemize ciddi manada katkıları oluyor. Bu da bizi mutlu ediyor" diye konuştu.

Son Güncelleme: 04.03.2017 16:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.