banner388

Samsun'dan deprem bölgesine 9 tır gönderildi

Samsun Valisi Osman Kaymak, Elazığ'da meydana gelen deprem faciasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Samsun'dan deprem bölgesine 9 tır gönderildi

Samsun Valisi Osman Kaymak, Elazığ'da meydana gelen deprem faciasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

27 Ocak 2020 Pazartesi 20:48
Samsun'dan deprem bölgesine 9 tır gönderildi

Vali Kaymak; Vatandaşlara, AFAD’ın duyurduğu hesaplara yardımda bulunun çağrısı yaptı.Kaymak, Samsun'daki basın kuruluşlarının temsilcileri ile Basın İlan Kurumu (BİK) Samsun Şube Müdürlüğünde bir araya gelerek konuşma yaptı. Kaymak konuşmasında şu ifadelere yer verdi. “Belgeye, bilgiye dayanan sorumlu gazetecilik yapılmalı. İlini, ilçesini seven insan yaptığım haberin topluma, bu şehre katkısı ne olacak, ben iyi işlerin peşinden koşan olmalıyım diye düşünmeli”. 


 "KULLANILMIŞ EŞYA GÖNDERMEYİN"
Depremzelere yapılan yardımlarla ilgili konuşan Kaymak ; “Vatandaşlarımız çok duyarlılar, yardım etmek istiyorlar ama kullandıkları eşyaları oralara göndermesinler. Oradaki durumu duyunca illa bir şey gönderelim diyorlar ancak kendi giymediği, çöpe atacağı montunu oraya vererek vicdanlarını rahatlatmasınlar. AFAD Genel Merkezinin duyurduğu hesaplar var. Vatandaşlarımız o hesaplara yardımda bulunsunlar” dedi.

SAMSUN'DAN DEPREM BÖLGESİNE 9 TIR GÖNDERİLDİ
Samsun Valiliği tarafından 25 Ocak'ta Malatya’ya 518 yatak, 26 Ocak’ta Elazığ’a 9 tır ile bin 80 çadır ve 1 tır ile 4 bin 680 battaniye gönderildi. Kaymak, yardımda bulunan vatandaşlara teşekkürlerini sundu. 

"DEPREM RİSKİ TAŞIYAN BİNALARI YIKACAĞIZ"
Samsun'da depreme karşı alınan önlemlerden söz eden Kaymak, “Bütün kamu binaları ve özellikle okullar üzerinde yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Risk taşıyan okulları yıkıp yapmaya başlıyoruz. Yıkım tehlikesi olan binamız yok ama güçlendirme anlamında, deprem olması halinde problem yaşamamak adına okullarla ilgili öncelik fay hattı üzerinde bulunan Vezirköprü, Havza ve Ladik olmak üzere buralardaki bütün okulların tespitlerini yapıyoruz. Onlar üzerinde hemen yıkılması gerekenleri yıkıp, yenisini yapacağız ve güçlendirilmesi gerekenleri de güçlendireceğiz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
SamsunDepremSamsunhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.