banner388

Samsun'dan, Bursa'ya uzanan bir başarı hikayesi... SAVAŞTI, BAŞARDI, KAZANDI

Samsunlu başarılı iş insanı Savaş Otruş, hem ticarette hem de sosyal sorumluluk projeleriyle Bursa'da yaşayan Samsunluların gözbebeği oldu.

Samsun'dan, Bursa'ya uzanan bir başarı hikayesi... SAVAŞTI, BAŞARDI, KAZANDI

Samsunlu başarılı iş insanı Savaş Otruş, hem ticarette hem de sosyal sorumluluk projeleriyle Bursa'da yaşayan Samsunluların gözbebeği oldu.

05 Aralık 2019 Perşembe 13:39
Samsun'dan, Bursa'ya uzanan bir başarı hikayesi... SAVAŞTI, BAŞARDI, KAZANDI

BİR GÖNÜL İNSANI 

Samsun'un yetiştirdiği önemli iş insanlarından SAMDEF Genel Başkanı Savaş Otruş, gurbetteki Samsunluların adeta gözbebeği konumunda. SAMDEF Genel Başkanı olarak Bursa'da yaşayan Samsunluların sesi ve nefesi olan Otruş, özellikle sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken bir isim. Bursa'da kurduğu iş yerlerinde 125 kişiyi istihdam eden ve federasyon başkanı olarak 250 bin kişinin yaşadığı Bursa'da Samsunluların özlemlerine, beklentilerine ve sorunlarına çözüm bulmaya çalışan Otruş geçtiğimiz dönem siyasete atılarak bu alanda da partisinin Bursa'daki etkili isimlerinden bir oldu.

SAMSUNLULARIN GURURU OLDU

1962 Samsun doğumlu, İmam Hatip Lisesi mezunu olan Otruş, 2 yıl İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde eğitim aldı. Halen özel bir üniversitede eğitimine devam eden Otruş 1986-92 yıllarında DEVA Holding ilaç sektöründe, 1992-97 yılları arasında ise taşımacılık sektöründe bölge müdürlüğü ve acenteliği görevlerinde bulundu. 1997 yılında Bursa da kendi işletmesi Bursa Kauçuk firmasını kurarak iş dünyasına atılan, 2001 yılında ise Bilge kauçuk firmasını kurarak, Endüstriyel sızdırmazlık ürünlerinin üretim ve satışında sektöründe ilerleyen Otruş halen bu sektörde hizmet vermeye devam ediyor.

HAYATI BAŞARILARLA DOLU

En büyük yatırımın insana yatırım olduğundan hareketle işletmelerinde 125 kişiye istihdam sağlayan Savaş Otruş'un şirketleri, yurt içinde 5.000 müşteri portföyü, 60 bayii, 12 ülkeye ihracat yapıyor. 2011 yılında Bursa Samsun Dernekler Federasyonu Genel Başkan Vekilliği, 2014 yılında da Bursa Samsun Dernekler Federasyonu Genel Başkanlık görevine getirilen Otruş, 19 Adet Samsun ve ilçeleri derneği ile STK faaliyetlerine devam ediyor. 2013 yılında AK Parti'ye üye olan ve bu zaman sürecinde partisinin fikirleri ve icraatlarının her zaman yanında ve destekçisi olan Otruş geçtimiz seçimlerde AK Parti'den Bursa Milletvekili Aday Adayı oldu.

Anahtar Kelimeler:
BursaSamsunSavaş Otruş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aydın İşmarcı 2019-12-05 16:45:12

Başarılarınızın devamını diliyor hayat biz gurbettekilere hiç kolay olmadı hep büyük zorluklarının üstesinden geldik başarı doğru çalışma dürüst olmaksan geçer hayırlı bereketli sağlıklı niçe güzel yıllar dilerim inegöl sınırbeton ltdşti