banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'dan Ankara'ya yürüyüş başladı!

TGB tarafından Samsun'dan Ankara'ya yapılacak olan '29 Ekim İstiklal Yürüyüşü' başladı.

banner269

Samsun'dan Ankara'ya yürüyüş başladı!

TGB tarafından Samsun'dan Ankara'ya yapılacak olan '29 Ekim İstiklal Yürüyüşü' başladı.

26 Ekim 2017 Perşembe 13:29
Samsun'dan Ankara'ya yürüyüş başladı!

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) tarafından Samsun'dan Ankara'ya yapılacak olan '29 Ekim İstiklal Yürüyüşü' başladı. Kurtuluş Savaşının başladığı 4 ili kapsayan 29 Ekim İstiklal Yürüyüşü, Samsun Uğur Mumcu Parkı önünden başladı. Gruplar, İstiklal Caddesi üzerinden Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü.



TGB Genel Başkanı Cem Dikmen, Atatürk Anıtı önünde yaptığı basın açıklamasında, "Türk gençliği olarak vazifeye atılıyoruz. Kuva-yi Milliye ruhuyla istiklal yürüyüşümüzün ilk adımını Samsun’dan atıyoruz. İlk adımın ardından Türkiye Cumhuriyeti’ni bağımsızlığa götüren topraklara gideceğiz. İlk olarak, ‘Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’ kararlılığının sergilendiği Amasya’ya gideceğiz. Ardından manda ve himayenin kesin bir dille reddedildiği Erzurum’a gideceğiz. Ardından da Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeledeki büyük parolasının söylendiği, ‘Ya istiklal ya ölüm’ denildiği Sivas’a gideceğiz. Bütün bunların ardından Türkiye’nin kurtuluş programını arkamıza alarak, Türkiye’yi kurtaran tarihi günleri arkamıza alarak başkente varacağız. Bütün milletimizi 29 Ekim günü saat 13.00’te 1. Meclis önüne davet ediyoruz. Orada Türk milleti ile birleşen heyetimiz Anıtkabir’e gidecek. Kurtuluş programının 98 yıl sonra da arkasında olduğumuzu göstereceğiz. Cumhuriyet Bayramı’nın 94. yıl dönümünü coşku ile kutlayacağız" ifadelerini kullandı.


 
Grup, basın açıklamasının ardından otobüsle Amasya’ya doğru yola çıktı. Burada da bir yürüyüş düzenleyecek olan grup, ardından Erzurum ve Sivas’ta da yürüyüş yapacak. Yürüyüş programı 29 Ekim’de Ankara Anıtkabir’de düzenlenecek programla tamamlanacak.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunAnkaraTGB
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kubilay türkyılmaz 2017-10-26 17:32:05

Yolunuz açık olsun, bu topraklarda Mustafa Kemaller yenilmez.

Avatar
Samsunlu 2017-10-27 11:18:53

Babanız kalk bi su getir dese yapmassiniz.Ama kalkın samsundan ankaraya yürüyün..amaç ne?? Ne için?? Mantık firar etmiş,akıl iflas