banner388

Samsun'dan açılan suç duyurusuna eski CHP'li başkandan açıklama

Millet İttifakı CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu hakkında Samsun'dan bir kişinin suç duyurusunda bulunmasına ilişkin eski CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz açıklamalarda bulundu.

Samsun'dan açılan suç duyurusuna eski CHP'li başkandan açıklama

Millet İttifakı CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu hakkında Samsun'dan bir kişinin suç duyurusunda bulunmasına ilişkin eski CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz açıklamalarda bulundu.

06 Nisan 2019 Cumartesi 16:34
Samsun'dan açılan suç duyurusuna eski CHP'li başkandan açıklama

Millet İttifakı CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu hakkında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı unvanını kullanıp Anıtkabir Özel Defteri'ne imza atmasının Türk Ceza Kanunu (TCK) 262/1 uyarınca "kamu görevini usulsüz üstlenmek" suçunu oluşturduğu gerekçesiyle Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulması üzerine, CHP Samsun eski İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz açıklama yaptı. TCK'nın 262. Maddesinin gayet açık olduğunu dile getiren Akcagöz, 'Ortada bir suç yok.' dedi. Kamuoyunda farklı bir algı yaratmak, insanların kafasını karıştırmak, İstanbul seçimlerine gölge düşürmek için böyle bir suç duyurusunda bulunulduğunu düşündüğünü söyleyen Tufan Akcagöz, "Herkesin şikayet hakkı, Anayasa teminatı ile korunur. Bunda hemfikiriz. Ancak şikayet eden Avukat arkadaşımız, bir iki Yargıtay kararını inceleseydi, bu suçun oluşmadığını, 'kamu görevini usulsüz üstlenmek' suçunun oluşabilmesi için eylemli olarak bir kamu görevinin fail tarafından yerine getirilmeye kalkışmasının zorunlu bir unsur olduğunu görürdü. Dolayısıyla; Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, daire müdürlerine emir vermiş değil, o görevin sahibince yürütülmesi gereken işlere müdahil olmuş değil. Ne yapmış? Anıtkabir özel defterini imzalamış. Acaba bundan mı rahatsız olunuyor?" ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kazandığını, ancak kimilerinin bunu hazmetmekte zorlandığını ifade eden Tufan Akcagöz, "Demokrasinin ruhunda, kazanmak da var kaybetmek de. Yani, kazanan taraf da olabilirsiniz, kaybeden taraf da. Tayyip Erdoğan da 1994 yerel seçimlerinde, birileri kaybettiği için geldi. Kazanmak nasıl gurur veriyorsa, kaybetmeyi de hazmetmeyi bilmek gerekir. Hazım sorunu yaşayanlar, demokrasiye inançlarını sorgulasınlar. İstanbul halkı kararını vermiş, iş bitmiş. Bundan sonra yapılacak olan her olumsuz hareket, İstanbul halkının iradesine saygısızlık anlamına gelir. Elbette itirazlar olabilir, bu olağandır. Ancak, ortamı bu derece germeye kimsenin hakkı yok. Ekrem İmamoğlu, İstanbul'a ve Türkiye'ye yakışır bir Belediye Başkanlığı yapacaktır. Bunu hepimiz göreceğiz" sözcüklerini kullandı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 2019-04-06 17:09:38

Bu "Avukat hanım" keşke çocuk tecavüzlerine , çocuk gelinlere ,kul hakkına girenlere
de bu kadar adil ve duyarlı davransa idi.....

Misafir Avatar
Kamil 2019-04-07 09:26:51 @misafir

Ee sen niye susyosun sen yap avukat olmaya gerek yokki suç duyurusunda bulunmak için

Beğenmedim! (1)
Misafir Avatar
Emre emre 2019-04-06 21:29:59 @misafir

Ona "bi kereden bişey olmaz" derler...

Beğenmedim! (0)
Avatar
Samsunlu 2019-04-06 17:46:04

İyi la o zaman suç değilse ben de anıtkabire gidip Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı unvanıyla defter imzalıyayım

Avatar
ahmet 2019-04-06 21:44:32

bu avukat meşhur olup köşeyi dönmek istiyor.acaba böyle bir iş için ne bedel aldı.sarayda bir iş verirler.yazık bunun avukatlığına.

Avatar
Vatandaş 2019-04-06 22:29:32

Bu kardeşimizin yanında çalıştığı kişi AKP'den aday adayı olmuştu kendisinin yapamadığını mesleğe daha yeni adım atmış bu kızımıza azmettirici olarak yaptırmıştır ama maalesef ıslak imzaların olduğu tutanaklar zaten seçimi sonuçlandırmıştır.

Avatar
Helal sana 2019-04-07 01:24:31

Güzel açıklama yapmışsın... Diğeri tamamen reklam...

Avatar
Hüseyin Şenel 2019-04-07 08:06:46

"Lahanayı yerken kıtır kıtır, sapına gelince mee !"
Günümüz Türkiyesi ancak böyle anlatılabilir

Avatar
Hüseyin Şenel 2019-04-07 08:12:05

11 yaşında bir kız çocuğuna bir imam tarafından tecavüz edildi. Adlı tıp raporları, çocuğun beyanı ortada iken, beraat kararı verildi.
Bir kadın olarak bu avukattan tek kelime duymadık. Bu olayda rant yok. Bu olaya tepki gösterince, birilerine yaranamazsın di mi ?
Vicdanında adalet duygusu olmayan kişi, adaleti temsil eden bir görev yapsa be olacak !

Avatar
Kamil Söner 2019-04-07 09:26:16

İşinize geldiği gibi konuşmakta üstünüze yok . O zaman bende gideyim deftere yazayım bişeyler milliti germek şov yapmak olsun yeterki . Seçim bitmemiş itiraz o biçim aynısı size yapıldığında böylemi davrandınız her dk tvlerde kedidir kedi diyenkimdi?