banner388

Samsun'dan ABD Ankara Büyükelçisine suç duyurusu

Samsun'da Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Kabadayı, ABD Ankara Büyükelçisi John Bass’a suç duyurusunda bulundu.

Samsun'dan ABD Ankara Büyükelçisine suç duyurusu

Samsun'da Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Kabadayı, ABD Ankara Büyükelçisi John Bass’a suç duyurusunda bulundu.

13 Ekim 2017 Cuma 14:28
Samsun'dan ABD Ankara Büyükelçisine suç duyurusu

Samsun haber - Samsun'da Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Kabadayı, Adliye Sarayı'nda ABD Ankara Büyükelçisi John Bass hakkında suç duyurusunda bulundu. Kabadayı, suç duyurusunda bulunmadan önce basın açıklaması yapmak istedi. OHAL nedeniyle güvenlik görevlileri Kabadayı'nın basın açıklaması yapmasına izin vermedi.

İşte Genel Başkanı Ahmet Kabadayı'nın suç duyurusu dilekçesinde yazanlar;

"Sayın savcım, Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçisi olarak ülkemizde görev yapan John Bass, görevini kötüye kullanmak sureti ile uluslararası bir suç işlemiştir. Şöyle ki; Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin almış olduğu terörle mücadele kapsamındaki Kanun Hükmündeki Kararnameleri eleştirmiş, iç siyasetimize ve içişlerimize müdahale etmiştir. Artvin ilini ziyaret kapsamında geçmiş, Artvin ilinde faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşlarını yer altı kaynaklarımızın yerli ve milli yatırımcılarımız tarafından çıkarılmaması hususunda casusluk faaliyetleri yapmak sureti ile halkı milli iradeyle seçilmiş olan hükümete karşı ayaklanmaya sebebiyet vermiştir. Nedeni ise çok açık ve net olarak tahmin edilmektedir. Amaç Artvin'deki yer altı kaynaklarımızı Fetullahçı Terör Örgütü ile birlikte ülkemize darbe yapıp savaş çıkartıp yer altı kaynaklarımızı pay edeceklerdi. Son olarak yapmış olduğu açıklamada 'Türkiye'de 9,5 aydır DEAŞ eşlemi yapmıyorsa bu DEAŞ vazgeçti anlamına gelmez' demek suretiyle ülkemizi alenen tehdit etmiştir. Yukarıda belirttiğim eylemleri sebebi ile John Bass isimli büyükelçiden şikayetçiyim. Dilekçemin ivedilikle işleme konulmasını, ilgili ceza kanunları gereğince ülkesine çıkış yasağı konulmasını, tutuklanması ve tutuklu olarak yargılanmasını talep ve arz ederim."

Son Güncelleme: 14.10.2017 12:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2017-10-13 22:35:46

O doldurduğun dilekçenin cevabı , kovuşturmaya gerek yok olacak maalesef adamın diplomatik dokunulmazlığı var sayın başkan