banner388

Samsun'dan 59 milyon dolarlık ihracat

Samsun'un Mart ayında yaptığı ihracat değeri tam 59 milyon dolarlık.

Samsun'dan 59 milyon dolarlık ihracat

Samsun'un Mart ayında yaptığı ihracat değeri tam 59 milyon dolarlık.

30 Nisan 2019 Salı 14:33
Samsun'dan 59 milyon dolarlık ihracat

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Samsun Bölge Müdürlüğü Dış Ticaret İstatistiklerinden "Samsun Dış Ticareti 2019 Mart” konusunda bilgi verdi. Mart ayı itibariyle Samsun'dan gerçekleşen ihracat tam 59,1 milyon dolar değerinde.

İhracat değeri bir önceki yıl bu ayda 54,9 milyon dolardı. Bu bilgiye göre Samsunda ihracat bir önceki yıla göre 7,6 artış gösterdi.
ithalat değeri ise bir önceki yıl 83,7 milyon dolarken bu yıl aynı ayda yüzde 18,6 azalarak 68,1 milyon değerinde gerçekleştirildi.

En fazla ihracat Etiyopya'ya

Alınan bilgilere göre Samsun Mart ayında en fazla ihracatı Etiyopya ile yapmış. 7,7 milyon dolarlık ihracat yapılan Etiyopya’yı ise Yemen 7,2 milyon dolar ile Hollanda ise 6,1 milyon dolar değerinde ihracatla izledi.

En fazla ithalat Rusya ile 

Rusya ile gerçekleştirilen 22,6 milyon dolar değerindeki ithalatı 11,3 milyon dolar ile ABD ve 9,4 milyon dolarla Estonya takip etti.

İhracat içerisindeki en büyük pay değirmencilik ürünleri, malt, nişasta, insülin, buğday glutenindeyken;  ithalatta ise en büyük payı demir çelik oluşturdu. Demir çeliği takiben hububat, gıda sanayi kalıntı ve döküntüleriyle hayvanlar için hazırlanmış kaba yemler de ithal edilen ürünler arasında.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.