banner388

Samsun'daki Suriyeliler sınıra doğru yola çıktı

Samsun'daki yüzlerce mülteci sınır kapılarının yolunu tuttu.

Samsun'daki Suriyeliler sınıra doğru yola çıktı

Samsun'daki yüzlerce mülteci sınır kapılarının yolunu tuttu.

02 Mart 2020 Pazartesi 19:29
Samsun'daki Suriyeliler sınıra doğru yola çıktı

Yüzlerce mülteci sınır kapılarının açılması üzerine yola koyuldu. Avrupa'ya gitmek isteyen mültecilere esnaflardan da destek geldi. Bazı esnaflar mültecilerin Avrupa’ya gitmelerine destek olmak için “Askıda bilet kampanyası” başlattı. 

 Bazı iş yerlerinin camlarına asılan "Gitmek isteyen göçmenlere bilet bizden. Askıda bilet var" şeklindeki yazılar gözlerden kaçmadı. 

SINIR KAPISINA AKIN BAŞLADI

Suriyeli mültecilere sınır kapılarının açılmasından sonra Türkiye'nin dört bir yanında sınır kapılarına akın başladı. Türkiye'de olduğu gibi Samsun'da da bulunan çok sayıda Suriyeli mülteci sınır kapılarının yolunu tuttu. Vatandaşlarında Suriyeli mültecilerin ülkeden gitmelerine yardımcı olmasıyla beraber şu ana kadar 100 bini aşkın Suriyeli mülteci sınırı geçmiş vaziyette. 

Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsunhaberSuriyel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çelik Kaptan 2020-03-02 21:13:00

Allah yollarını açik etsin ve bir daha Samsuna gelmesinler. Irak lılarda nereye giderse gitsin yeterki Samsunu terk etsinler.Bu kent de fabrika yok sanayi yok kendi kendine ancak yetiyor. Zaman boğazın güçlükle doyurulduğu an hayat şartları çok ağır.

Avatar
ömer 2020-03-03 08:47:57

hazır kapılar açılmışken ıraklılarda gitsin

Avatar
Zehra Sabiha Arslan 2020-03-02 23:47:59

Kapılar bu tarafta açık. Karşı taraf kapalı. Kadınlar ve çocuklar perişan oldu. Bu çözüm olmadı ki. Güney sınırlarda kriz var zaten. Doğuda gümrük memurlarına saldırdılar. Batı da karıştı tam oldu. Üç yandan baskı nasıl olacak bakalım. O kadar kişi gidemeyecek zaten.

Avatar
Meltem 2020-03-03 10:02:27

Allah kimseyi bu duruma dusurmesin bende kiziyorum bunlara ama empati yapincada insanin ici aciyor cok yakinda bunlar gibi olacagiz bizi kimbilir neler yapilacak bunlar baktilarki turkiyede ayni huzursuz avrupaya gidelim dediler biri banada kapi acsa avrupada kosarak giderim tat tuz kalmadi hergun biraz daha kotu oluyor

Avatar
Yılmaz Yılmaz 2020-03-03 10:31:48

Adının biri çıkmış biz mi dedik size kurtarın diye diYOR Allah yardımcı si olsun diyorsunuz. Bunların eli sola silah tutanların daha gümrük kapısından geçtiklerinde ayırıp size yetiştirip asker olarak kendi memleketimizi savunmak üzere geri göndereceğiz dönmüş olsaydı bunun gibi itler şu anda bunu diyemezdi ya da hiç gelmezdi buraya