banner388

Samsun'daki son yetiştirme yurdu da kapandı

2014 yılında başlatılan Çocuk ve Sevgi Evleri projesinin başlatılmasının ardından Samsun’da yetiştirme yurdu olarak hizmet veren son yurt olan Yaşar Doğu Yetiştirme Yurdu da kapandı.

Samsun'daki son yetiştirme yurdu da kapandı

2014 yılında başlatılan Çocuk ve Sevgi Evleri projesinin başlatılmasının ardından Samsun’da yetiştirme yurdu olarak hizmet veren son yurt olan Yaşar Doğu Yetiştirme Yurdu da kapandı.

13 Temmuz 2017 Perşembe 13:58
Samsun'daki son yetiştirme yurdu da kapandı

Samsun Haber - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 2014 yılında yetiştirme yurtlarında kalan çocukların Sevgi ve Çocuk Evleri olarak adlandırılan evlere naklederek aile ortamında büyümelerini amaçlayan bir çalışma başlatmıştı. Bu kapsamında Samsun’da bulunan yetiştirme yurtlarında kalan çocuklarda Samsun Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından tesis edilen evlere yerleştirilmesiyle ilgili çalışmalar yapıldı.

Samsun’daki Son Yetiştirme Yurdu da Kapandı

Süleyman Yançatoral Yetiştirme Yurdu ile 19 Mayıs Kız Yetiştirme Yurdunun Sevgi ve Çocuk Evlerine dönüştürülmesinin ardından Samsun’da yetiştirme yurdu olarak hizmet vermeye devam eden son kuruluş olan Yaşar Doğu Yetiştirme Yurdunda bulunan çocuklar da Sevgi ve Çocuk Bakım Evlerine yerleştirildi. Konu hakkında bir açıklama yapan Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, “Bizler bakanlık olarak çocuk hizmetlerini yürütürken çocuklarımızın daha iyi yetişmesi için onları toplu halde 100-150 kişilik depo kuruluşlarda bakmak yerine ev tipi modellere geçtik. Daha önce çocuk yuvası olarak hizmet vermekte olan Süleyman Yançotoral çocuk yuvası da bu kapsamda ev tipine dönüştü. Aynı şekilde 19 mayıs ilçemizde 0-18 yaş aralığındaki kız çocuklarımızın kalması için 80 kapasiteli çocuk evleri sitemiz var.  Son olarak geçtiğimiz haziran ayı içerisinde yoğun bir çalışma sonucu Atakum’da bulunan Yaşar Doğu Yetiştirme Yurdu’ndaki çocuklarımızı farklı Çocuk ve Sevgi Evlerine yerleştirdik” dedi.

Çocuklar Artık Sevgi Evlerinde Kalıyor

Samsun’da toplam 44 tane Çocuk ve Sevgi Evi olduğunu söyleyen Balcı, “Her evde ortalama 5 çocuğumuz kalıyor. Bu çocuklarımızın yanında ihtiyaçlarını karşılamak ve çocuklarımıza sahip çıkmak için 3 bakım elemanı 24 saat boyunca bulunuyor. Yine aynı şekilde psikologlarımız, sosyal yardım uzmanı arkadaşlarımız evlerimizde kalan çocuklarımız için koordineli şekilde çalışıyor” diye konuştu. Çocuk ve Sevgi Evlerinde kalan çocuklarının 18 yaşında geldiklerinde hayata donanımlı bir şekilde atılabilmeleri için çalıştıkları belirten Balcı, “Çocuklarımızın sağlıklı yerlerde yetişebilmesi, aile ortamını hissedebilmeleri bu evleri tuttuk. Çocuklarımız, bu evlerde yaşarken çevre ile daha çok kaynaşma imkanı bulurken, komşuluk ilişkileri gibi ilişkileri, bayram ziyaretleri gibi geleneklerimizi tecrübe ederek manevi duygularını geliştirecekler” şeklinde konuştu.

Yurt Binası Engelli Bakım Merkezine Dönüştürülecek

Son olarak artık yurt olarak kullanılmayacak olan Yaşar Doğu Yetiştirme Yurdu binasının gündüzlü ve yatılı engelli bakım ve aile danışma merkezine dönüştürüleceğini söyleyen Balcı, “Bu Samsun’umuzun özellikle ihtiyacı olan bir merkezdi. Gündüz saatlerinde engelli aile bireyine bakma imkanı olmayan ailelerimiz bu merkeze engelli aile bireylerini bırakarak akşamları alacaklar. Bu şekilde ailelerimiz rahat bir nefes almış olacak. Bu hizmeti faaliyete geçirmemiz için Bakanlığımız bize onay verdi. Önümüzdeki süreçte bu hizmeti vermeye başlayacağız” dedi.

Yasir BABA – Sinem DENİZ

Son Güncelleme: 13.07.2017 14:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ist 2022-12-09 15:47:28

aahhhh çocukluğummm :(

Misafir Avatar
anan 2022-12-20 17:43:46 @ist

aaahhhhh cocuklugum tanıyonmu benı

Beğenmedim! (1)
Avatar
Aytaç 2023-01-24 19:09:21

Aga be ne anılar biriktirdim şurada gözümde canlandı