banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'daki O Okuldan Örnek Proje

Asarcık Yeşilköy İlkokuluna “Kitap Kardeşliği” projesi dahilinde Samsun Kazım Orbay İlkokulu tarafından 500 kitap gönderildi.

banner269

Samsun'daki O Okuldan Örnek Proje

Asarcık Yeşilköy İlkokuluna “Kitap Kardeşliği” projesi dahilinde Samsun Kazım Orbay İlkokulu tarafından 500 kitap gönderildi.

28 Mart 2017 Salı 10:37
Samsun'daki O Okuldan Örnek Proje

Samsun Haber - Samsun’da Kazım Orbay İlkokulu tarafından hazırlanan "Kitap Kardeşliği" projesi tamamlanmasının ardından hayata geçirildi.

Kazım Orbay İlkokulu sınıf öğretmeni ve Kitap Okuma Ekibi Başkanı Tuğba Çiçek öncülüğünde düzenlenen proje kapsamında okul kütüphanesi hem de okul kardeşi seçilen Asarcık ilçesinde bulunan Yeşilköy İlkokulu için kampanya başlatıldı. Kazım Orbay İlkokulu bahçesine kurulan yardım çadırına öğrenciler ve veliler tarafından 500 kitap bağışlandı.

Sosyal sorumluluk adına örnek proje

Okul Müdürü Şahin Akın, Müdür Yardımcısı Adem Cantürk, Okul Aile Birliği Başkanı Gülay Çavur, proje sorumlusu sınıf öğretmeni Tuğba Çiçek ve Abdullah Tolgun eşliğinde okulda sınıf öğretmenlerince belirlenen 28 öğrenci köy okulundaki arkadaşlarına kitaplarını teslim etti.
Kazım Orbay İlkokulu 2/C sınıfı öğrencilerinden Tuana Atik, "Asarcık'taki bir köy okulunda çocuklara kitap vermeye gidiyoruz. Çünkü onları daha çok kitap okumasını istiyorum. Kendimi çok mutlu hissediyorum" diyerek duygularını ifade etti. Heyecan ve mutluluğun bir arada yaşandığı iki okulun öğrencilerinin buluşmasında çocuklar oyunlar oynayarak kaynaştı. Birçok öğrenci birbiriyle mektup arkadaşı oldu.
Proje sorumlusu sınıf öğretmeni Tuğba Çiçek ise projeyi ve yaşadığı duyguyu paylaştı: "Çocukların küçük yaşta okuma alışkanlığı kazanmalarını sağlamak ve kitap bağışında bulunmalarını özendirmek amacıyla 'Kitap Kardeşliği' adını verdiğimiz projemizi hayata geçirdik ve hedefimize ulaştık. Bundan dolayı çok mutluyum. Böyle bir projenin içerisinde yer almak ve öğrencilerin kitaplarını ellerine aldıklarında yaşadıkları mutluluğu görmek biz öğretmenleri ayrıca mutlu etti. Kitap bağışına destek veren herkese teşekkür ederim" dedi.
Kazım Orbay İlkokulu kafilesi Yeşilköy İlkokulu Müdürü Hüseyin Sarışan ve öğretmenlerine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek köyden ayrıldılar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.