banner388

Samsun'daki o liseye yoğun ilgi

MEB tarafından bu yıl ilk kez uygulanacak olan tematik lise kapsamında eğitim verecek olan Tekkeköy ilçesindeki Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne yoğun ilgi gösterildi.

Samsun'daki o liseye yoğun ilgi

MEB tarafından bu yıl ilk kez uygulanacak olan tematik lise kapsamında eğitim verecek olan Tekkeköy ilçesindeki Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne yoğun ilgi gösterildi.

17 Ağustos 2017 Perşembe 15:33
Samsun'daki o liseye yoğun ilgi

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl ilk kez sektördeki ihtiyaçları karşılamak amacıyla tematik eğitim vermek için açılacak meslek liselerine 1.380 kontenjan ayırdı. Kontenjanların tamamına yakını dolarken bu liselere gösterilen yoğun ilgi dikkat çekti. Samsun'daki Tekkeköy ilçesinde açılan Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de büyük ilgi gösterilen okullar arasında yer aldı.


Memurlar.net adresinde yer alan habere göre, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, yaptığı açıklamada bu yıl ilk kez sektörle okulun aktif iş birliğini ve deneyim paylaşımını sağlayan, tematik meslek liselerinde eğitim öğretim hayatına başlanacağını dile getirdi.


Osman Nuri Gülay, tematik mesleki ve teknik Anadolu liselerinin 12 ilde açıldığını belirterek, "2017-2018 eğitim öğretim yılında eğitime başlayacak okullara yoğun ilgi gösterildi. Tematik eğitim yapmak üzere faaliyete başlayan okullara ayrılan bin 380 kontenjanın tamamına yakını doldu" dedi. Gülay, İstanbul'da 7, Sivas, Samsun, Sakarya, İzmir, Erzurum, Bursa, Konya, Antalya, Adana, Ankara ve Kocaeli'de birer olmak üzere Türkiye genelinde 18 tematik liseye yerleşen öğrencilerin puanlarının 478'e kadar yükseldiğinin altını çizdi.


EĞİTİMLER KİMYADAN BİLİŞİME UZANIYOR

Türkiye'de sektörün ihtiyaç duyduğu şekilde branşların şekillendiğini belirten Osman Nuri Gül, motorlu araçlar, kimya, uçak bakım, mobilya ve iç mekan tasarımı, elektrik elektronik, kuyumculuk, ayakkabı ve saraciye, plastik, metal, seramik ve cam, pazarlama ve perakende, tekstil, denizcilik, ulaştırma hizmetleri, makine, motorlu araçlar, biyomedikal cihaz, bilişim alanlarında alanlarında eğitim verileceğini dile getirdi.


Gülay, tematik okullara kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin, alanın gerektirdiği bilgi, beceri ve yeteneğe sahip olup olmadıklarını belirlemek için okul yönetim kurulu tarafından özel yetenek, mülakat, mülakat ve beden yeterliliği, genel yetenek test bataryası, mesleki beceri performans testi yöntemlerinden bir ya da birkaçının uygulandığını söyledi. Gülay ayrıca, yeni açılan okullara ise bir defaya mahsus olmak üzere Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi puanına göre öğrenci alındığını dile getirdi. 11 Ağustos 2017 tarihine kadar kayıt hakkı kazanamayan öğrenciler için 18 Ağustos'a kadar boş kontenjan oluşması durumunda nakil yoluyla öğrenci alınacağı açıklandı.

Son Güncelleme: 18.08.2017 12:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.