banner388

Samsun'daki O Kurum Sahte Evrakla Dolandırıldı

Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğünün bir telefon operatör firması çalışanı tarafından sahte evraklarla dolandırılarak zarara uğratıldığı iddia edildi. 

Samsun'daki O Kurum Sahte Evrakla Dolandırıldı

Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğünün bir telefon operatör firması çalışanı tarafından sahte evraklarla dolandırılarak zarara uğratıldığı iddia edildi. 

30 Ocak 2017 Pazartesi 10:21
Samsun'daki O Kurum Sahte Evrakla Dolandırıldı
Samsun Haber - Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü, kurumun ihtiyacı olan internet ve mobil data alımı ile ilgili Kamu İhale Kurumu mevzuatlarına göre ihale gerçekleştirdi ve bu ihaleyi ise en uygun fiyatı ise yıllık 70 bin lira ödeme ile bir operatör firması aldı. 

İhale sonrası Halk Sağlığı Müdürlüğüne satış temsilcisinin yaptığı sözleşme kapsamında, operatör firması tarafından Sim kartlar verildi. İlk altı ay boyunca kuruma gelen faturalar normal tarifede gelirken, faturalar birden bire yükselmeye başladı. Kurum
bunun üzerine satışı yapan temsilci G.A ile görüşerek, faturalarda ki yüksek  fiyatları sordu. Yetkili, yanlışlık yapıldığını ve ödemelerin verilen teklif üzerinden yapılması  gerektiğini söyledi. 

Kurum, firmaya verilen teklif üzerinden faturaların ödemesini yaparken, 2015 yılında Halk Sağlığı Müdürlüğü, Telekom ile çalışma talimatı nedeni ile operatör firması ile olan   sözleşmesini iptal etmek istedi. Bunun üzerine operatör firması kuruma 214 bin liralık borç olduğunu belirten bir  yasal takip yazısı gönderdi. 

Cihaz Alındı İddiası

Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü, gelen yazı üzerine ikinci kez  satış yetkilisi G. A ile görüştü. G. A ise kuruma yine yanlışlık yapıldığını ve borç olmadığını söyleyerek, kuruma 'Borcu Yoktur' yazısı verdi.  Ancak, operatör firması 214 bin liralık borç olduğu konusunda ısrar etti. İşte tam bu noktada satış temsilcisinin oynadığı oyun da ortaya çıktı. Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü, Ankara'da bulunan operatör firmasının yetkilileri ile görüşerek, 214 bin liralık borca itiraz  etti. Ankara'da bulunan operatör firmasının yetkilileri ise kuruma 'Cihaz Alımı yapıldığına' dair  imzalanan evrakları gösterdi.  

İmzalar Çoğlatılmış

Halk Sağlığı yetkilileri ise  cihaz alımı  tahahütnamesinde imzası bulunan kurum yetkilisi ile yaptıkları görüşmede, cihaz tahahütnamesine imza atılmadığı bilgisini aldı. Bunun üzerine kurum söz konusu cihaz tahahütnamesinde yer alan imzaları incelettirdi. Yapılan inceleme de ise imzaların fotokopi ile çoğaltıldığı tespit edildi. 

Telefon Verilmiş Gösterildi

Yapılan incelemelerde satış temsilcisi G.A'nın, kurumun yıllık 70 bin liralık sözleşmesinde yer alan imzaları çoğaltarak, cihaz tahahütnameleri hazırladığı  ve kurumu borç altına soktuğu ortaya çıktı.  Satış  Temsilcisi G.A'nın hazırladığı  tahahütnamelerle, kuruma telefon verilmiş gibi gösterdiği, ancak bu telefonların hiç  birisinin ise  Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğüne gelmediği belirlendi. Satış  Temsilcisi G.A'nın söz konusu telefonları ise piyasaya satarak şahsi çıktar elde ettiği tahmin  ediliyor. 

Firma Alacaktan Vazgeçti

Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü  söz konusu telefon cihazlarının, kuruma hiç bir şekilde giriş yapmadığının belirlenmesi üzerine operatör firması aleyhine dava açtı. Açılan bu dava  sonrası ise operatör firması, alacağı olduğunu iddia ettiği 214 bin liradan vazgeçerken, evrakta sahtecilik yapan satış temsilcisi G.A'nın da işine son verdi. Söz konusu olayla ilgili evrakta sahtecilik  yaptığı öne sürülen  satış temsilcisi G.A ile ilgili davanın ise halen devam ettiği öğrenildi. Samsun Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kasapoğlu ise yaptığı açıklamada, söz konusu olayla ilgili davanın devam ettiğini belirtti.

Bakın Nasıl Bir Vurgun

Telefon operatörlerine bağlı satış temsilcilerinin, hat satışı yaptıkları kişilerin nüfus cüzdanı ve imzalarını, şahısların bilgisi dışında kullanarak birden fazla hat açtıkları ve bu açılan hatların her birine ise telefon alımı gösterdikleri ve mağduriyetlere neden oldukları
biliniyor. Satış temsilcilerinin, hat alımı alımı için kendilerine başvuran kişilerin üzerine çok sayıda hat açarak, birden fazla cihaz getirttikleri ve cihazları da düşük fiyatlara piyasaya sattıkları iddia ediliyor.  Bir çok kişi, bu durumdan ise adreslerine gelen faturalar sonrası haberdar oluyor. Zira bir kişinin üzerinde 60 yada 100 hat açılması ve bu hatların üzerine birer telefon alımı gösterilmesi ve de tüm bu telefonların satış temsilcisi tarafından piyasaya satılması ortada dönen şeytani vurgunun da boyutlarını gözler önüne seriyor.  

Bunun yanı sıra açık hat diye tabir edilen hatlarda da büyük sıkıntılar yaşanıyor.  Açık hatlar, satış temsilcileri tarafından birden fazla kişiye satılabiliyor. Bu durumdan haberdar edilmeyen kullanıcı, bir süre sonra kendi adına birden fazla farklı numaralarla hat açıldığını ancak bu hatların ise başkaları tarafından kullanıldığı gerçeği ile karşı karşıya kalıyor.

Kaynak: Samsun Kent Haber
Son Güncelleme: 30.01.2017 20:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.