banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'daki O Hastane Hakkında Şok İddialar

CHP Samsun İl Başkanı Avukat Tufan Akcagöz, Vezirköprü Devlet Hastanesi inşaatıyla ilgili şok açıklamalarda bulundu.

banner269

Samsun'daki O Hastane Hakkında Şok İddialar

CHP Samsun İl Başkanı Avukat Tufan Akcagöz, Vezirköprü Devlet Hastanesi inşaatıyla ilgili şok açıklamalarda bulundu.

07 Ekim 2016 Cuma 17:13
Samsun'daki O Hastane Hakkında Şok İddialar

CHP Samsun İl Başkanı Avukat Tufan Akcagöz, yüzde 80 tamamlanan Vezirköprü Devlet Hastanesi inşaatını durma noktasına getiren yaşananlarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Müteahhit firmadan alacaklı olan taşeron firmanın alacak dosyaları kapsamında ve icra kanalıyla, hastaneden 12 TIR dolusu malzemeyi geri çektiğini belirten Akcagöz, şu açıklamalarda bulundu:

“Vezirköprü’de yıllardır vaad edilen ve en sonunda da yapımına başlanan Devlet Hastanesi inşaatının sökülüyor olduğunu duymak, bizi hem şaşırttı, hem de Vezirköprülüler adına üzülmemize neden oldu. Yüklenici firmanın işi bırakmış olması, taşeron firmanın mahkemeye başvurup ‘icra kararı’ alması ve sonrasında ortaya çıkan durum ayrı bir tuhaflıktır. Devlet Hastanesi ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak kullanılması planlanan hastanenin, inşaatın durması ve adeta sökülmesi, Vezirköprülülerin umutlarını yok etmiş, hevesleri kursaklarda bırakmıştır. AKP hükümetinin, ne idüğü belirsiz ihalelerle verdiği bu işler, elbet bir gün mutlaka denetlenecek ve o zaman adalet yerini bulacaktır. Vezirköprülülerin özlemle ve umutla beklediği bu hastanenin durumu bizi derinden üzmüştür. Yüklenici firma işi götüremiyorsa, devlet araya girip başka bir çare bulmalı. Ortaya çıkan manzara devletin saygınlığına da gölge düşürmüştür. AKP’li bürokratlara sormak istiyoruz; hastane yapıyoruz diye övünüp yaptığınız paylaşımlar hala sosyal medya hesaplarınızda, şimdi neden konuşmuyorsunuz?” 

Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kasıkçı konuyla ilgili olarak şu açıklamada bulundu: "Müteahhit iflas etmedi, firma ile müteahhit arasında alacak-verecek söz konusu olduğundan firma müteahhide verdiği malzemeyi mahkeme kararı sonrasında geri aldı, hem zaten iflas olsa zaten TOKİ sözleşmesini fesheder. İdare gereken ikazlarını yapıyor ve eğer gereken süre içinde başlanmazsa sözleşme feshedilir. Müteahhit almış olduğu işi bitirmek istiyor ve 15 gün içinde tekrar işe başlayacağını söyledi. Ama eğer gerekenler yapılmazsa idare de ona göre adımlarını atar"

Son Güncelleme: 08.10.2016 13:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.