banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'daki O Bahçe Piknik Alanı Oluyor

Samsun’a bağlı İlkadım ilçesinde yer alan Hobi Bahçesi yıkılarak yerine piknik alanı yapılacak.

banner269

Samsun'daki O Bahçe Piknik Alanı Oluyor

Samsun’a bağlı İlkadım ilçesinde yer alan Hobi Bahçesi yıkılarak yerine piknik alanı yapılacak.

23 Şubat 2017 Perşembe 19:20
Samsun'daki O Bahçe Piknik Alanı Oluyor

Samsun Haber- Samsun’a bağlı İlkadım ilçesinde yer alan Hobi Bahçesi yıkılarak yerine piknik alanı yapılması planlanıyor.

İlkadım Belediyesi, Derebahçe Mahallesi’nde yer alan Hobi Bahçesini yıkarak buraya piknik alanı ve yürüyüş yeri yapmayı planlamıştı. Belediye 2016 senesinin son aylarında 160 hobi bahçesi sakinine burayı boşaltmalarını söyledi.

‘Burası 20 Yıldır Hobi Bahçesi’

Kendilerine yeni bir yer gösterilmesini isteyen Hobi Bahçesi sakinleri bugün toplanarak basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşma yapan Seyit Ahmet Çay, “Burası 20 yıldır Hobi Bahçesi olarak kullanıyor. 160 tane emekli kahveye gitmek yerine burada zaman geçiriyor. Buraya başka şeyler de yapılabilir. Biz buradan çıkabiliriz ama bize en azından bir yer gösterilirse orada tekrar emekliler olarak toprakla uğraşmaya devam ederiz. Burada yürüyüş yolu ve halka açık piknik yapılacağı bize söylendi. Biz buradan çıkmayız demiyoruz. Bize başka bir yer gösterirlerse biz ona da razıyız” şeklinde konuştu.

‘Halka Açık Olacak’

Konuyla ilgili açıklama yapan İlkadım Belediyesi yetkilileri ise şunları aktardı: “Buradaki Hobi Bahçeleri geçmişten bugüne kadar belli kişilere kiralanarak kullanılıyordu. Burada kalanların her birine bir kulübe ile hobi bahçesi veriliyordu. Fakat burada bazı kişiler tarafından değişik şekillerde kötü amaçla kullanıyor. Bunun önüne geçmek için orayı mesire alanı yapacağız. Halka açık bir piknik alanı olacak. Vatandaşlar burada yürüyüş yapacak, mangalını yapacak, semaverini yakacak. Aynı Batı Park gibi bir yer olacak. İlkadım Belediyesi Asfalt Şantiyesinin oraya da daha modern ve güzel bir hobi bahçesi yapılacak.”
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.