banner388

Samsun'daki Mültecilerden Tepki

Ülkelerindeki yaşanan iç savaş sebebi ile Samsun’a sığınan mülteciler Türkiye’de yaşanmış olan darbe olayına tepki gösteriyorlar.

Samsun'daki Mültecilerden Tepki

Ülkelerindeki yaşanan iç savaş sebebi ile Samsun’a sığınan mülteciler Türkiye’de yaşanmış olan darbe olayına tepki gösteriyorlar.

20 Temmuz 2016 Çarşamba 16:57
Samsun'daki Mültecilerden Tepki

Yardımlaşma Derneğinin organize ettiği, dernek binasının önünde toplanan mülteciler tekbirlerle darbeye tepkilerini gösterdiler. Mültecilere destekde bulunmak için Samsun'un Valisi İbrahim Şahin,Belediye Başkanı Yılmaz, Canik Kaymakamı olan İlhan Turgut, Canik Belediyesi Başkanı olan Osman Genç, MÜSİAD Şube Başkanı Selim Sar, Kardeş Eli Derneği Gönüllü Üyesi olan Metin Yılmaz, mülteciler birde halk katılım sağladı. 15 Temmuz darbe girişimini yapan kişiler hak ettikleri cezayı en kısa sürede alacaklarını dile getiren Osman Genç, ''Ülkede muhacir olarak yaşamakta olan, ülkenin işgal edilişini en iyi bilen kişilerdensiziniz. Yaşadığımız alçakça saldırının halkımızın direnişi ve güvenlik ekiplerinin duruşları ile beraber Cumhurbaşkanımızın önderliğinde girişimi engellemiş bulunmaktayız.
Bu meselenin en iyi şekilde anlanbıp, muhacirler olarak Ülkemize ve Samsun'a geldiniz. Herkese bir kez daha birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu, kardeş olduğumuzu göstermiş oldunuz. Hepinize birlik olup, bildiriler yayınlayarak, beraber hareket ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Birtek siz değil, Türkiye'deki siyasi görüşünü hiçe sayarak, '' Milletimiz, yurdumuz, vatanımız konu ise gerisi teferruattır'' diyerek hep beraber darbe saldırısına karşı koyan Türk milletimiz, aziz Samsun halkına müteşekkiriz. Yapılan haince girişimde ve terör eyleminde bulunan hainler hak etmiş oldukları cezaları alacaklardır ''
dedi. 



''SİZLER BİZİM BAŞ TACIMIZSINIZ''
Ülkelerinde yaşanan iç karışıklıktan dolayı, Samsun’a gelen mülteciler  “Sizler Bizim Baş Tacımızsınız” diyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz konuşmasın: “15 Temmuz tarihli darbe olayında ülkemizin birlik ve beraberliğe yönelmiş olan askerlerin içlerindeki hainlerin hareketlerine karşı, Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a, hükümeti ve ülkeyi yönetmekte olan yöneticilere bu toplantı karşısında şükr an ile eğilmekteyim. Biz yemeyiz, içmeyiz, fakirliği ve yoksulluğu göstermeyiz. Neyimiz var ise onu misafirimizin önüne koyarız. Gerekirse bazen misafirimize sunar bizler aç dolaşırız. Milletimiz misafir perver bir millettir. Eğer ki eksiklerimiz oluyorsa emin olun elimde olmadığı için oluyordur. Darbe olayına karşı koymuş olduğumuz bu direniş için halkımıza teşekkür ediyorum. Her gün akşamları Meydanda yapılan demokrasi nöbetimize hepinizi davet ediyorum. Demokrasi nöbetine hepsini bekliyorum.” dedi.



''ÜLKEMİZE HİÇBİRŞEY YAPAMAYACAKLAR''
15 Temmuz tarihli darbe girişiminde yeralanları ağır şekilde eleştiren Samsun'un Valisi İbrahim Şahin, “Toplantınızı önemsiyorum. Darbe olayındaki O şerefsizler, kansızlar, namussuzlar amaçlarına ulaşamayacaklar. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldılar. 15 dakika kadar geç davranılmış olsaydı eğer Cumhurbaşkanımız büyük bir sıkıntı yaşamış olacaktı. O nedenle hem uyanık, hem dikkatli olarak Cumhurbaşkanımız ‘yeter’ diyene kadar meydanlarda toplanmaya devam edeceğiz. Şehrimize geldiğiniz günden itibaren Samsunlu halka teşekkür ederim. Cumhurbaşkanımızın Suriye’den Irak’tan olan misafirlerimize vatandaşlık haklarını vermek istediği zaman ciddi oranda eleştiri, aldığını sizlerde biliyorsunuz. Bu ülke vatandaşına, milletine silah doğrultan ve sıkan, tanklarla üzerlerine yürüyen, askerlerin içerisindeki hainlere, teröristlere hak ettikleri ceza verilecektir. Öncelikle 2 konuyu önemseyip ayrıştırmanızı istiyoruz, birisi silahlı kuvvetler üyesi olup, ülkesine, bayrağına, vatanına, milletine saygı duyana asla ve asla zararvermeyip dokunmayacağız. Ama askeri gibi görünerek, ülkesine, kendi insanına silah doğrultan, ttankı yürütmüş olanları ise bu ülkede barındırmayacağız.” şeklinde konuştu.



Konuşmalarının ardından Iraklı Dr. Salih Ahmed Bakır, Ükemizde yaşanmış olan darbe olayına göstermiş oldukları tepkinin Arapçaya çevirirken, tercümanlığını OMÜ'nün İlahiyat Fakültesi  Doç. Dr. Metin Yılmaz yapmıştır.  Ardından Iraklı olan Rafah El Bakır isimli küçük bir kız Türkçe bir konuşma yapıp Türk halkına çok teşekkür etti.

Son Güncelleme: 20.07.2016 18:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.