banner388

Samsun'daki kuzu "Kibrit"in ünü Türkiye'ye yayıldı

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nin göz bebeği kuzunun hayranları gittikçe artıyor.

Samsun'daki kuzu "Kibrit"in ünü Türkiye'ye yayıldı

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nin göz bebeği kuzunun hayranları gittikçe artıyor.

11 Mart 2020 Çarşamba 22:58
Samsun'daki kuzu "Kibrit"in ünü Türkiye'ye yayıldı

Kuzunun sahibi Bayram Yurt, memleketi olan Çarşamba ilçesi Koldere Mahallesi’nde boş vakitlerini geçirmek amacıyla birçok kez kuzu sahiplendiğini, son olarak da ‘Kibrit’ ismini verdiği kuzu ile vaktini geçirdiğini söyledi. 


Kuzu Kibrit’in sahibi Bayram Yurt, gözü gibi baktığı kuzusu için şunları söyledi: “Ben Kibrit’i doğar doğmaz Çarşambalı tanıdığım bir çobandan aldım. O gün bu gündür hiç ayrılmadık. Şu anda 3 aylık olan kuzu Kibrit’e gözüm gibi bakıyorum. Onu kendi ellerimle besliyorum. Fındık, ceviz yediriyorum. Her şeyi yiyor. Özellikle sütünü eksik etmiyorum. Daha yaşına girmediği için şimdilik süt ile beslemeye özen gösteriyorum. Her gün dışarıya dolaşmaya çıkıyoruz. O zamanda otlatmaya özen gösteriyorum ve yemeğini yedikten sonra da mutlaka onunla sanki spor yapar gibi uzun yürüyüşler yapıyoruz. Tüyleri büyüdüğünde onu berbere götürüyorum. En ufak bir rahatsızlık hissettiğimde de veterinere götürmeye dikkat ediyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsunhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şafak 2020-03-12 08:47:22

Beyfendiyi hayvanlara karşı ilgisi icin teşekkür ederiz. Yanlız bu ve bugun gibi hayvalar dogal ortamda yasamak zorundalar. Bu yuzden vaktini taşlı degil normal yasaması gereken ortamda büyütmesi gerekmektedir. İnsanların biraz daha anlayislı olması gerekmektedir. Anlayışınız için teşekkür ederim.