banner388

Samsun'daki katliama tepkiler büyüyor

Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan hayvan barınağındaki hayvanların Bafra Belediyesi ekipleri tarafından öldürülerek gömüldüğü yönündeki iddialara tepkiler büyüyor.

Samsun'daki katliama tepkiler büyüyor

Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan hayvan barınağındaki hayvanların Bafra Belediyesi ekipleri tarafından öldürülerek gömüldüğü yönündeki iddialara tepkiler büyüyor.

15 Eylül 2018 Cumartesi 10:27

Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan hayvan barınağındaki katliama tepkiler büyüyor. İddiaya göre Bafra Belediyesi, hayvan barınağındaki hayvanları öldürerek gömdü. Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonfed) Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, yaşanan olay ile ilgili Samsunhaber.com'a açıklamalarda bulundu.

"ÖLDÜRÜLEN HAYVANLARI YOK ETTİ"

HayKonfed Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, Bafra'da yaşanan katliam ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Bafra hayvan barınağında hayvanların öldürülerek gömüldüğü ihbarı üzerine HayKonfed olarak bölgeye gittik. 13 Eylül Perşembe akşamı saat 17:00 sularında barınaktaydık ve içeriye girerek incelemelerde bulunmak istedik. Ancak Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç'ın, içeriye kimsenin sokulmaması ve delillerin yok edilmesi konusunda verdiği talimat doğrultusunda içeriye alınmadık. Orman Su Müdürlüğü ve Jandarma ekiplerine konu ile ilgili ihbarda bulunduk. Orman ve Su İşleri Müdürü Ali bey'in talimatı ve jandarman ekiplerinin müdahalesine rağmen yine içeriye sokulmadık. Devletin atanmış kişileri, Bafra Belediyesine söz geçiremedi."

"Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç'ın talimatıyla mesaisi biten hayvan barınağı çalışanları dün gece tekrar barınağa çağrıldı. Öldürülen hayvanların gece geç saatlere kadar araçlarla taşınarak yok edildiğini düşünüyoruz. Çünkü elleriyle hayvanları sürükleyerek bir o tarafa bir bu tarafa götürdüler. Biz bu durumu bizzat jandarma ekiplerine de gösterdik. Jandarma astsubay da bu yaşananlara şahitti. Sabaha karşı hava aydınlanınca ölen hayvanları gömdükleri yere geçtik. Oraya baktığımızda yeni gömülmüş, daha kanları toprağa sızmamış mezarlar gördük. Biz daha sonra bölgeden ayrıldı."

SOSYAL MEDYADA TEPKİLER BÜYÜYOR

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.