banner388

Samsun'daki katliam TBMM'ye taşındı

Samsun'un Bafra ilçesinde geçtiğimiz hafta yaşanan olayda hayvan barınağında bulunan köpekler öldürülerek gömülmüştü. İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar konuyu meclise taşıdı.

Samsun'daki katliam TBMM'ye taşındı

Samsun'un Bafra ilçesinde geçtiğimiz hafta yaşanan olayda hayvan barınağında bulunan köpekler öldürülerek gömülmüştü. İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar konuyu meclise taşıdı.

21 Eylül 2018 Cuma 12:41

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Samsun'un Bafra ilçesindeki hayvan barınağında geçen hafta yaşanan kaliamı meclise taşıdı. Yaşar, TBMM'ye Yazılı Soru Önergesi vererek konuyu yakın takibe aldı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği önergeyi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunan Yaşar, konuyu "utanç verici" olarak yorumladığını söyledi ve olayı yakından takip edeceğini belirtti.

Hayvan haklarına yönelik yasa ve yönetmeliklerin yeterli olmadığına vurgu yapan Yaşar, "Bafra ilçemizdeki hayvan barınağında yaşanan olay bizleri çok üzdü. Son dönemlerde ne yazık ki bu tip olaylarla çok daha fazla karşılaşmaya başladık. Bu nedenle, hayvanlara yönelik düzenlenen yasaların da caydırıcı olması gerektiğini düşünüyorum." diyerek TBMM'ye sunacakları yasa teklifinin sinyallerini verdi.

Bafra ilçesindeki hayvan barınağında HayKonfed (Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu) yetkililerinin rehin tutulduklarına yönelik iddiaları değerlendiren Yaşar, "Sayın Bakan Pakdemirli'ye konunun akıbetini sorduk. En kısa sürede cevaplandırılmasını beklediğim önergemizin yanıtını aldığım takdirde kamuoyu ile paylaşacağım." dedi.

Yaşar'ın, Bakan Pakdemirli'ye verdiği Yazılı Soru Önergesi şu şekilde;

1)      Samsun ili Bafra ilçesinde bulunan hayvan barınağındaki hayvanların, Bafra Belediyesi ekipleri tarafından öldürülerek gömüldüğüne ilişkin ortaya çıkan haberlerin doğruluğu araştırılmış mıdır? Araştırılmış ise sonucu ne olmuştur? Araştırılmamış ise; 'insanlık ayıbı' olarak nitelendirilebilecek bu önemli olay neden araştırılmamıştır?

2)      Söz konusu haber doğru ise; olayın sorumluları ile ilgili herhangi bir hukuki işlem başlatılmış mıdır? Başlatılmış ise ne zaman başlatılmıştır?

3)      Bafra ilçesindeki hayvan barınağına yönelik Bakanlığınıza ulaşan herhangi bir şikâyet olmuş mudur? Bu şikâyetler kim/kimler tarafından, hangi tarihte, hangi gerekçelerle yapılmıştır?

4)      Bafra ilçesinde bulunan hayvan barınağı, Bakanlığınız görevlileri tarafından denetlenmekte midir? Denetlenmekte ise; bu denetim hangi sıklıkta kim/kimler tarafından yapılmaktadır?

5)      Bafra ilçesinde bulunan hayvan barınağındaki yetkililer/çalışanlar hakkında, hayvan hakları ihlali-işkence gibi sebeplerle şimdiye kadar açılmış kaç dava bulunmaktadır?

6)      Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonfed) yetkililerinin, gelen talimat doğrultusunda barınakta rehin tutulduğu doğru mudur? Doğru ise; HayKonfed yetkilileri hangi gerekçeyle, kim/kimler tarafından barınakta rehin tutulmuşlardır?

HAYVANLAR ÖLDÜRÜLEREK GÖMÜLMÜŞTÜ

Samsunhaber.com'un gündeme getirdiği olayda, Bafra hayvan barınağındaki köpekler öldürülerek toplu mezarlara gömülmüştü.

Son Güncelleme: 21.09.2018 23:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serhat 2018-09-21 13:19:31

Şuraya bakın bir tane akp,mhp,chp milletvekili bu konun üzerine gidiyor mu valilik bile üzerine gitmedi sırf akp belediyesi diye yazıklar olsun ya şükür vijdanı ölmemiş vekillerimiz var teşekkürler..

Avatar
erhan... 2018-09-21 14:19:51

Milletvekili , MİLLETİN vekilidir.Vatandaşın sesidir.Seçilmiş olduğu şehre canı pahasına sahip çıkmaktır.Ortada bir can var.Vahşet var.Buna sessiz kalmak insanlığın bitmesi demektir.Eğerki o barınakta bu zavallı hayvanlara bakılamıyorsa mama , bakım hizmetleri karşılanamıyorsa söz konusu belediye halktan yardım isteseydi.Vatandaş kamyonlarla mama taşırdı oraya.Mevcut başkana soruyorum!O zavallı hayvanlara yararı olmayanın BAFRA halkına ne yararı olurki? #VİCDAN...

Avatar
Fatma 2018-10-10 13:31:21

Şimdi samsun merkez de yapılıyor bu katliam insansınız müslümansınız ya şerefsiz Allahsızlar

Avatar
Ssmsu 2018-09-22 09:13:41

Çook büyük, tarihe geçecek bir olay.. bu milletvekilini Samsun unutmayacak. Samsuna inanılmaz faydalı oldu. Helal bea.

Misafir Avatar
begüm 2018-09-23 20:27:30 @Ssmsu

tüm canlar önemlidir ve Allahın kuludur . onlara kıyan şeytandır. tabi ki bu haber dogru ise çok önemli ve canice! tabi vicdanı olanlar için.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ayıp Size 2018-09-24 06:42:53

İnsansınız ve Müslümansınınız sorsak size.