banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'daki İntiharlar TBMM'ye Taşındı

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, son aylarda Samsun'da artan intihar olayları Türkiye Büyük Millet Meclisinde dile getirerek, 'Bu insanlar niçin yaşamlarına son veriyorlar' diye sordu ve ekonomide çizilen pembe tabloyu eleştirdi.

banner269

Samsun'daki İntiharlar TBMM'ye Taşındı

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, son aylarda Samsun'da artan intihar olayları Türkiye Büyük Millet Meclisinde dile getirerek, 'Bu insanlar niçin yaşamlarına son veriyorlar' diye sordu ve ekonomide çizilen pembe tabloyu eleştirdi.

17 Kasım 2016 Perşembe 12:47
Samsun'daki İntiharlar TBMM'ye Taşındı

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı konuşmada ekonoide çizilen pembe tablonun gerçekçi olmadığını belirterek, insanların girdikleri ekonomik çıkmazdan kurtulmak adına hayatlarına son verdiklerini dile getirdi.

İşte CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek'in o konuşmasından satır başları:

"Ekonomide pembe tablo çizenler halkı yanıltıyor. Esnaf dertli, siftah yapmadan dükkânını kapatıyor. Samsun’un en işlek caddelerinde sık, sık kepenklerin kapatıldığına şahit oluyoruz. Eskiden “hava parası” adı altında dükkan bulunamıyordu, şimdi ise kiralık ilanlarına bakan bile yok. Son dönemde Samsun’da yaşanan intihar olayları dikkat çekicidir. Bu insanlar niçin yaşamlarına son veriyorlar? Fırıncı, çiftçisi, bakkalı, manavı, işçisi, memuru, emeklisi eğer intihar ediyorsa bunun bir sebebi olmak zorunda. Alınan bilgilere göre intiharların temelinde de ekonomik sıkıntılar yer almkata. Borç batağına saplanan, borçlarını ödeyemeyen vatandaşımız, çaresizlikle intihar etme yolunu seçiyor. Borcunu borçla kapatmaya çalışıyor. Bir yıl öncesine kadar faizler %0,80-0,90 aralığında iken şimdi yüzde yüz artarak ortalama 1.60 seviyelerine dayanmış durumda. AKP iktidarı, halkımızı tekelci tefeciye  soyduruyor. Kredi kartı borçlarını veya bankalardan aldıkları kredileri ödeyemeyen, umutsuzluğa düşen vatandaşımız intihar etme yolunu seçiyor. Borçlular ile alacaklılar arasında cinayetlere varan olaylar yaşanıyor. Ülkeyi yöneten ve ekonomide pembe tablo çizenleri buradan bir kez daha uyarıyoruz. Bıçak artık kemiğe dayandı, insanlar hayatlarına ekonomik sebepler yüzünden son veriyorsa, bu ülkeyi, bu ekonomiyi yönetenler bir daha düşünmelidir. Gidin de halkın mutfağına bakın! Aş mı kaynıyor, dert mi, sıkıntı mı kaynıyor? AKP’yi artık bu yaşanan olayları görmeye, incelemeye davet ediyorum ve buradan da söylüyorum ki bundan sonraki intiharların vebalini almak istemiyorsanız, halkımızın ekonomik durumuna göre gerekli iyileştirmeleri yapmak zorundasınız.  AKP rahatsız olsa da halkın sesi olmaya, onları uyarmaya devam edeceğiz."

Son Güncelleme: 18.11.2016 15:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
B gungor 2016-11-18 05:39:16

Evet hukumetimiz zor durumdaki vatandasin derdine borcuna bakmali zenginler duyarli olsa bu intiharlar olmaz diyorum