banner388

Samsun'daki hayvan barınağı 700 hayvana ev sahipliği yapıyor

Samsun'da Hayvan Bakım Merkezi'nde 156 dönümlük alanda 700 hayvana bakım ve klinik hizmet sunuluyor.

Samsun'daki hayvan barınağı 700 hayvana ev sahipliği yapıyor

Samsun'da Hayvan Bakım Merkezi'nde 156 dönümlük alanda 700 hayvana bakım ve klinik hizmet sunuluyor.

17 Nisan 2020 Cuma 22:05
Samsun'daki hayvan barınağı 700 hayvana ev sahipliği yapıyor

 Samsun Büyükşehir Belediyesi  Hayvan Bakım Merkezi'nde 700 hayvana bakım ve klinik hizmet sunuluyor.

Hayvanlar, tesiste üretilen mama ile besleniyor. Hayvanlara doğal yaşam ortamı sunan merkezde klinik birimi, kedi kasabası, evcil hayvan mezarlığı, mama üretim tesisi ve sokak hayvanları için yaşam kompleksleri bulunuyor. Tesiste 350 kedi ve 350 köpek bulunuyor. Merkezdeki kedi kasabası 20 dönümlük bir alanda sokak kedileri için yuva oluyor.

KEDİLERE KLASİK MÜZİK DİNLETİLİYOR


Kasabada ağaçlara yerleştirilen hoparlörlerle kedilere klasik müzik dinletiliyor. Kasabada kedi köprüsü, tırmanma ve beslenme alanları bulunuyor. Kedilerin tekli halde yaşayabilecekleri evlerin yanında bir aile gibi yaşayabilecekleri bungalov evler de mevcut. Bunların yanında hayvanlar sağlık ve yetişkinlik durumlarına göre en iyi bakılabileceği şekilde yerleştiriliyor. Bakım merkezindeki hayvanların yemek ihtiyacı bir diğer birim olan mama üretim tesisinden karşılanıyor.

ENGELLİLER İÇİN AYRI BÖLÜM VAR


Samsun Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Paria Tabatabaei, “Klinik hizmetlerimiz, laboratuvarımız ve operasyon salonlarımız bulunmakta. Kediler için Kedi Kasabamız bölümü var. Kasaba içinde kediler için tedavi alanlarımız, anneli yavrulu bölümlerimiz var. Köpekler içinde bir alanımız var. Yavrular için sevgi evi dediğimiz yavruların sahiplendirildiği bir alanımız var. Özellikle engelliler için tekrardan doğaya bırakamayacağımız köpekler için bir alanımız mevcut. Korona virüsü nedeniyle sokak hayvanları için hizmetlerimiz devam ediyor halk sağlığı için bir süreliğine kısırlaştırma işlemlerimizi durdurmuş durumdayız. Tabii ki hayvanlar için tedavilerimiz devam ediyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.