banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'daki gizemli ışığın sırrı çözüldü

Samsun'da geçtiğimiz sabah saatlerinde ortaya çıkan gizemli ışığın sırrı çözüldü.

banner269

Samsun'daki gizemli ışığın sırrı çözüldü

Samsun'da geçtiğimiz sabah saatlerinde ortaya çıkan gizemli ışığın sırrı çözüldü.

27 Aralık 2017 Çarşamba 09:16
Samsun'daki gizemli ışığın sırrı çözüldü

Samsun Haber - Türkiye'nin bir çok ilinde görülen esrarengiz ışığın sırrı çözüldü. Son olarak geçtiğimiz sabah Samsun'da görülen ışığın  Rusların test ettiği RS-12M tipi balistik füze olduğu ortaya çıktı.


Rus Tass Haber Ajansı, bugün erken saatlerde Savunma Bakanlığı Stratejik Füze Kuvvetleri'nin yeni bir balistik füze denemesi gerçekleştirdiğini açıkladı


TÜRKİYE'DE BİR ÇOK İLDE GÖRÜLDÜ

Bugün Hazar Denizi'nin kuzey batısında yer alan Kapustin Test Merkezi'nden fırlatıldığı açıklanan RS-12M füzesinin uçuşu, geniş bir coğrafyadan gözlemlendi. Füze seyrini tamamladıktan sonra Kazakistan'daki test merkezine düştü. Füzenin uçuşu sırasında meydana çıkan ışık, Türkiye'de Samsun, İstanbul, Hatay ve Şırnak olmak üzere bir çok ilde görüldü.


"MENZİLİ 13 BİN KİLOMETREYE KADAR ÇIKIYOR"

Atılan RS-12M tipi füzenin menzilinin 13 bin kilometreye kadar çıkabildiğine dikkat çeken Balistik Füze ve Savunma Uzmanı Hakan Kılıç, "Bu füze, ICBM olarak adlandırılan Kıtalararası Balistik Füze. Topol serisi füze ailesinin bir üyesi. Yerden yaklaşık 300 kilometre yükseklikte hedefine doğru ilerliyor. Bu nedenle çok geniş bir coğrafyadan tespit edilebiliyor" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 27.12.2017 18:05
Anahtar Kelimeler:
RusyaSamsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.