banner388

Samsun'daki genç kadın antibiyotik yüzünden ölümden döndü

Antibiyotiğe alerjisi olan genç kadın tanınmaz hale geldi.

Samsun'daki genç kadın antibiyotik yüzünden ölümden döndü

Antibiyotiğe alerjisi olan genç kadın tanınmaz hale geldi.

28 Şubat 2020 Cuma 20:55
Samsun'daki genç kadın antibiyotik yüzünden ölümden döndü


Olay, Samsun’un İlkadım ilçesindeki Gazi Devlet Hastanesinde 20 gün önce meydana geldi. Edinilen bilgilere göre idrar yolu enfeksiyonu şikayetiyle acil servise giden Çilem Kelleci (30), iddialara göre doktorlara antibiyotiğe karşı alerjisinin olduğunu söylediği halde kendisine 3 ilaçlı bir serumun verildi. Serumun ardından görme kaybı yaşayan ve derisinde pullanmalar oluşan Kelleci, hastane ve kendisine antibiyotik veren doktordan şikayetçi oldu.

Yaşadıklarını anlatan Çilem Kelleci, “İdrar yolu enfeksiyonu geçirdim. Acile gittim bana antibiyotik verdiler. ‘Bir kutu kullan, 2. kutu bitince ameliyat olacaksın’ dediler. 1 kutuyu bitirince ateşlenmeler başladı. Tekrar hastaneye gittim orada serum taktılar. Daha sonra da eve geldim, ertesi gün yine ateşim çıktı. Doktor, ‘diğer doktorun verdiği antibiyotik işe yaramamış, ben size bir kokteyl hazırlayayım’ dedi. 2-3 tane ilacı seruma karıştırdı. Evdeki antibiyotiğimi de içmemde bir mahsur olmadığı söylendi. Evdeki antibiyotiği de içtim. O gece görme kaybı yaşadım. Uyandığımda sırtımın kaşındığını fark ettim. Annem sırtıma baktı. Sırtım pul pul olmuştu. Acile gittik. ‘Antibiyotik alerjisi’ dediler. Serum takıp, tekrar eve gönderdiler. O gece sabaha kadar uyuyamadım. Vücudumda çok değişik şeyler olmaya başladı. Daha sonra Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine gittim. Orada herkes bana canlı bomba gibi bakıyordu. Solunumumun her an durabilirmiş. Orada yatış verip, hemen tıp fakültesine sevk ettiler. 15 gündür hastanede yatıyorum. 2-3 gün önceye kadar göremiyordum. Bilincim de yerinde değildi. Vücudumun her yerinde yaralar oluştu. Bu yaraların geçeceğini söylediler. 15 gündür bu halde mücadele veriyorum. Acildeki doktora antibiyotiğe karşı alerjim olduğunu söylemiştim. Onlardan davacı oldum” dedi.

"KIZIM ÖLÜMLE CEBELLEŞTİ"


Anne Türkan Kelleci ise, “Kızım hasta olunca acile gittik. Orada verilen serumun ardından kızım çok kötü bir duruma geldi. Biz idrar yolu enfeksiyonu şikayetiyle acile gitmiştik. Acilde 3 ilaçlı kokteyl bir serum yaptılar. 2. gün kızımın gözleri görmemeye başladı, vücudunda da yaralar oluştu. 15 gün önce Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi yatış verip, OMÜ Tıp Fakültesine sevk etti. Kızımın antibiyotiğe alerjisi olduğunu acil doktoruna söyledik. Evdeki antibiyotiği de içebilir dediler. Onun üzerine olan oldu. Hepsinden şikayetçiyim. Kızım, ölümlerden döndü. Avukatımıza talimat verdik. Hem hastaneden hem de doktordan şikayetçiyiz. Bu sadece benim çocuğum değil, herkesin başına gelebilir. Kızımın sağlık durumu şu anda iyiye gidiyor. 15 gün fakültede ölümle pençeleştik. Kızımın derisinde yanık gibi yaralar, kabarıklar oluştu. Ağzında ve gırtlağının içerisinde yaralar oldu. İdrarından kan geldi. Kızımın derisi yılan derisi gibi dökülüp, yeniden yerine gelecek." dedi.

Anne Türkan Kelleci, kızının başına gelenlerden ötürü Samsun Cumhuriyet Başsavcılığına doktor, müdahalede bulunanlar ve hastane hakkında 'malpraktis vaka' gerekçesiyle taksirle yaralama suçundan suç duyurusunda bulundu. Ayrıca tazminat davası açacaklarını ifade etti.
Samsun İl Sağlık Müdürlüğünün de iddialarla ilgili inceleme başlattığı duyruldu.

Son Güncelleme: 28.02.2020 21:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Akif 2020-02-28 23:23:23

Tabiki sonuna kadar gidin hakkınızı arayın can bu oyun değil araba tamir etmiyorsunuz

Avatar
Samsunlu 2020-02-28 23:57:55

Edin şikayet umarım güzel bir ceza alırlar. Stajyerlerle dolu, doktorlar keyif çatıyor, stajyerler ilgileniyor resmen. Kim kime ne yapıyor belli değil. Hastalar denek gibi kullanılıyor. Eskisi gibi güzelliği kalmamış. Bomboş zaten hastane. Herkes eğitim araştırmada yatıyor. Ora da olmasa fakülteye ölüme mi gidiyoruz hastalığımıza şifa bulmaya mı belli değil

Avatar
simitçi 2020-02-29 00:21:34

Allah yardımcınız olsun. sagolsunlar hastanelerin acilindeki doktor ve tüm personel hastalara ve hasta yakınlarına cok iyi davranıp fazlasıyla alakadar oldukları için işlerini layıkıyla yaptıklarından olur böyle vakalar bilmem anlatabildim mi..?

Avatar
Karali 2020-02-29 03:05:00

İlaç zehirdir,.
İçmeyin,.damariniza serum verdirmeyin,.
doktora,.hastaneye falan gitmeyin,. Kalabaliklardan, insanlardan uzaklasin,
asla tokalasmayin,.
Su için, şu guzel kokulu sudan,.

Avatar
Marwa 2020-02-29 12:12:13

çok geçmiş olsun