banner388

Samsun'daki fındık üreticileri dikkat !

Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, uyardı.

Samsun'daki fındık üreticileri dikkat !

Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, uyardı.

20 Mart 2020 Cuma 18:38
Samsun'daki fındık üreticileri dikkat !


 Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, Samsun'daki fındık üreticilerini zirai dona karşı uyardı. Geçen haftalarda mevsim normallerinin üzerinde olan hava sıcaklığının ardından gelen soğuk havalardan sonra tarım ürünleri zirai don riski altında. 

Terme’nin yüksek kesimlerine kar yağmasıyla beraber fındıkta risk oluştu.

ÜRETİCİLER DİKKATLİ OLMALI

Zirai dona karşı fındık üreticilerine uyarı yapan Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, büyük zarar meydana getirecek bir hava koşulunun henüz yaşanmadığını dile getirerek şunları söyledi:

 “Bize ulaşan herhangi bir olumsuzluk yok. Süreci takip etmekteyiz. Ancak üreticilerimiz bundan sonra daha dikkatli olmalı ve tedbirler almalıdır. Özellikle gece yarısı hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi halinde zirai don yaşanabilir. Böyle bir sıcaklık düşüşü olması halinde üreticiler, geçmiş yıllarda olduğu gibi dumanlama yöntemiyle bahçelerini korumalıdır.” 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.