banner388

Samsun'daki FETÖ Davasında 108 Kişi...

Samsun’da terör örgütü FETÖ/PDY’ye ilişkin sürdürülen soruşturma çerçevesinde 70’i tutuklu toplamda 108 sanığın yargılanma süreci bugün itibariyle başladı.

Samsun'daki FETÖ Davasında 108 Kişi...

Samsun’da terör örgütü FETÖ/PDY’ye ilişkin sürdürülen soruşturma çerçevesinde 70’i tutuklu toplamda 108 sanığın yargılanma süreci bugün itibariyle başladı.

29 Mart 2017 Çarşamba 19:20
Samsun'daki FETÖ Davasında 108 Kişi...

Samsun Haber- Samsun’da terör örgütü FETÖ/PDY’ye ilişkin sürdürülen soruşturma çerçevesinde 70’i tutuklu toplamda 108 sanığın yargılanma süreci bugün itibariyle başladı.

ByLock kullandım’

Samsun’daki FETÖ duruşmasında ifadesi alınan tutuklu sanık Mehmet Kurt, "Cemaatin toplantılarına katıldım. Komiserlik sınavına girmeden önce soruları aldım. ByLock kullandığım da doğrudur" diye konuştu.

Haklarında  'silahlı terör örgütüne üye olma', 'TBMM'yi ortadan kaldırma veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme', 'Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme', 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' ve 'terörizmin finansmanının önlenmesi  hakkındaki kanuna muhalefet etme' suçlarından dava açılmış olan tutuklu şahısların tümü duruşmada yer aldı. Tutuksuz sanıklardan ise bir kişi katılımda bulunmadı.

‘Sınava girmeden önce soruları aldım’

Söz konusu duruşmaya  Giresun Cezaevi'nden SEGBİS ile katılan tutuklu sanık Mehmet Kurt, hakkında bulunan suçlamayı kabul ederek, "Etkin pişmanlık yasasından faydalanmak amacıyla  savcılıkta ve hakimde ifade verdim. Cemaatin toplantılarına katıldım. Komiserlik sınavına girmeden önce soruları aldım.  ByLock kullandığım da doğrudur. Emniyetteki fotoğraflardan ve sosyal medyadan teşhis ettiğim ve toplantılara katılan meslektaşlarımın isimlerini de verdim.  İsmini verdiğim arkadaşlarla toplantılara katıldık.  Bazılarıyla da cemaatin düzenlediği piknikte bir araya geldik. Toplantılarda Fetullah Gülen'in kitapları okunur ve dini içerikli konular konuşulurdu" ifadelerini kullandı.

‘O belge evime nasıl geldi bilmiyorum’

Mehmet Kurt’un ifadesinden sonra ifade veren Mehmet Cavlı ise "Evimin aranmasında ele geçen Fetullah Gülen imzalı belgenin evime nasıl geldiğini bilmiyorum. Diyarbakır veya Ankara'da görev yaptığım sırada  Türkçe Olimpiyatlarına katıldım. Bu belge bana stantlarda verilmiş olabilir. Belgeyi evimde bilinçli olarak tutmadım" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti bugünkü duruşmada toplam 26 tutuklu ve tutuksuz sanığın ifadesini aldıktan sonra duruşmayı yarına öteledi.

Son Güncelleme: 29.03.2017 19:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.