banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'daki engelli gencin yardım çığlığı

Samsun'da yaşanan 62 yaşındaki Necibe Yılmaz ve engelli oğlu, hayırseverlerin yardımlarını bekliyor.

banner269

Samsun'daki engelli gencin yardım çığlığı

Samsun'da yaşanan 62 yaşındaki Necibe Yılmaz ve engelli oğlu, hayırseverlerin yardımlarını bekliyor.

27 Aralık 2017 Çarşamba 10:48
Samsun'daki engelli gencin yardım çığlığı

Samsun Haber - Samsun'un İlkadım ilçesi Kadifekale Mahallesi'nde yaşayan 62 yaşındaki Necibe Yılmaz, 25 yıl önce eşini kaybetti. Anne Necibe Yılmaz ve engelli oğlu Mesut Yılmaz, Ankara'da tedavi görebilmek için hayırseverlerin yardımlarını bekliyorlar.
 

Eşini kaybettikten sonra 7 çocuğuna hem annelik hem de babalık yapan Necibe Yılmaz, 18 yıl boyunca evlere temizliğe giderek merdiven temizliği yaptı. Kazandığı parayla ailesine bakan yaşlı kadın, 7 yıl önce "diffüz bağ dokusu" hastalığına, kısa süre sonra da demans (bunama) hastalığına yakalandı. Hastalığı nedeniyle yüzde 74 engelli raporu olan Necibe Yılmaz, kendisi gibi engelli olan oğlunun yardımıyla hayata tutunmaya çalışıyor.


"MADDİ DURUMUMUZ YOK"

Engelli annesinin Ankara Gazi Hastanesinde 1 buçuk yıl önce tedaviye başladığını belirten Mesut Yılmaz, "Annemi tekrar Ankara’ya götürerek tedavi ettirmem gerekiyor ancak maddi durumumuz olmadığından götüremiyorum. 2 hafta önce Ankara’dan tekrar Samsun’a geldik. Geldiğimizden beri çalmadığım hiçbir kapı kalmadı ancak kapılar hep suratımıza kapandı. Biz 3 aydan 3 aya engelli maaşı alıyoruz. Belediyeler de sağ olsun yiyecek yardımı yapıyorlar. Ancak bizim aldığımız maaş evin kirasına, elektriğe, suya ve ilaçlara gidiyor. 3 ayda bir belediyeler yiyecek veriyor, yetmediğinde biz gidip alıyoruz. Şu an Ankara’ya gitmemiz gerekiyor ancak hiçbir şekilde yol paramız yok şu an. Kendimde şeker hastasıyım, artık ne yapacağımı bilmiyorum. Şu an Ankara’ya gittiğimizde mutlaka annemi yatıracaklar. Ama gidecek bir gücüm yok. 13 gün kaldı annemi götürmeme ama çok bunaldım. Annemi bırakıp çalışamıyorum da. Çünkü zaman zaman şuurunu kaybediyor, hafızası gidip geliyor" ifadelerini kullandı.



"HAYIRSEVERLERDEN YARDIM BEKLİYORUZ"

Anne Necibe Yılmaz ise hayırseverlerden yardım beklediklerini belirterek, "Ben gerçekten çok hastayım. Tedavi olabilmem için Ankara’ya gitmem gerekiyor. Bana lütfen bir el uzatsınlar ve oraya gidebileyim. Başka da bir şey istemiyorum. Benim 6 çocuğum daha var ancak hiçbiri bana bakmıyor, sahip çıkmıyorlar. Belediyelerden Allah razı olsun yine bizlere gıda veriyorlar" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2017-12-27 13:11:37

Gör bunu Türk milleti atası dedesi bizim için şehit olmuş gariban ve ihtiyaç sahibi soydaşın kandaşın kendi insanın dururken senin vergilerini senin paralarını atanı dedeni sırtından vurup ihanet eden araplara dağıtıyorlar. Her türlü imkanı bedava sağlık hizmetlerini gıda ve kira yardımını onlara yapıyorlar. Allahım bize akıl fikir versin bu kardeşlerimize de yardım etsin. Allah yardımcınız olsun. Geçmiş olsun.

Avatar
selim 2017-12-27 15:13:15

her cuma hutbesinde yakın akrabaya yardımı emreden dinimiz bize emrediyor ama biz kendi vatandaşını görmeyip mülteci ve azıtmış arapları beslemeye devam ediyoruz piyasadaki MA plakalı araçların çokluğuna ve şekline bakılırsa bu mültecilerin pek çoğunun durumu gayet iyi